Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS pastreaza un pachet minoritar de actiuni "Laminorul"

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pastreaza un pachet rezidual de actiuni la SC "Laminorul", pentru a putea solutiona citeva cereri de retrocedare formulate in baza prevederilor Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989. Concret, AVAS detine, dupa reevaluarea societatii, un numar de 9,874 milioane de actiuni, reprezentind 69,870190% din capitalul social al societatii brailene, insa scoate la vinzare doar 9,724 milioane de actiuni reprezentind 68,80513% din capital, ceea ce inseamna ca pachetul rezidual pastrat este de 1,06506%, adica 150.528 actiuni cu o valoare totala de 313.098 RON (3,13 miliarde lei vechi). Surse din cadrul AVAS au confirmat existenta mai multor notificari, din partea unor persoane fizice, formulate in baza Legii retrocedarilor si care vizeaza active apartinind "Laminorul" SA Braila. "Este mult mai corect sa fim prevazatori cu privire la acest aspect pentru a nu fi pusi in situatia de a nu putea satisface cereri de retrocedare. Astfel, AVAS va pastra un pachet nesemnificativ de actiuni pe care ulterior, il poate valorifica", a venit raspunsul din partea Directiei Comunicare a AVAS. Important de mentionat este ca aceleasi surse au subliniat ca, in cazul in care solicitarile vor fi solutionate cu un raspuns negativ, actiunile pastrate acum vor fi scoase la vinzare, viitorul investitor in "Laminorul" avind drept de preemtiune la cumparare.
De altfel, autoritatea a mai pierdut citeva zeci de mii de actiuni din portofoliu dupa ce a solutionat anul trecut petitii asemanatoare care au vizat terenuri amplasate pe locatia fostului Laminor II situat pe strada Transilvaniei.
Reamintim ca, in august 2005, au fost scoase din capitalul social al "Laminorul" SA terenuri in suprafata totala de 6.700 mp cu o valoare contabila de 117.364 lei noi (1,173 miliarde lei vechi), astfel incit, din cota AVAS au disparut 56.425 actiuni cu o valoare nominala de 2,08 lei noi (20.800 lei vechi), adica 1,17 miliarde lei vechi.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii