Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS a cerut potentialului investitor imbunatatirea ofertei

O noua etapa a fost parcursa in cadrul procedurilor de privatizare a SC "Laminorul" SA Braila. Directia Comunicare din cadrul Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a comunicat ca, in cadrul recentei sedinte a membrilor comisiei de negociere in cazul unitatii brailene, s-a cerut ofertantului imbunatatirea ofertei financiare si celei tehnice depuse la termenul limita potrivit anuntului de privatizare. In acest context, sursa citata a explicat ca este de asteptat ca potentialul investitor - firma bucuresteana "Donau Commodities" - sa depuna o noua oferta si sa se treaca efectiv la negocierea termenilor in care ambele parti - AVAS si ofertant - sint dispuse sa semneze un contract de vinzare-cumparare a pachetului majoritar de actiuni la unitatea braileana, dar a opinat ca este putin probabil ca un contract in cest sens sa fie semnat in cursul saptaminii in curs.
Potrivit legislatiei in domeniu, dupa ce AVAS si potentialul investitor stabilesc termenii contractului de privatizare, acesta din urma are obligatia de a derula negocieri si cu organizatia sindicala reprezentativa din cadrul "Laminorul" in vederea incheierii unui pact social care va deveni anexa la contractul de privatizare.
Important de mentionat este ca "Donau Commodities" - actualul ofertant - este o firma administrata de reprezentantul legal in Romania al firmei "Danscan Steel" care a incercat de mai multe ori sa cumpere pachetul majoritar de actiuni, fara succes insa intrucit de fiecare data discutiile s-au impotmolit in faza verificarii documentatiei de participare. Conform informatiilor comunicate de catre Oficiul National al Registrului Comertului, SC "Donau Commodities" SRL Bucuresti a fost infiintata in cursul anului trecut si il are ca administrator pe cetateanul rus Fedorenko Maxim, reprezentantul in Romania al firmei "Danscan Steel". Firma bucuresteana are un singur asociat persoana juridica: "Donau Commodities" GMBH.
Reamintim ca AVAS vinde pachetul majoritar de actiuni la SC "Laminorul" prin metoda negocierii pe baza de oferte finale, Imbunatatite si irevocabile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii