Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AVAS are in derulare proceduri de privatizare pentru sapte institute de cercetare

Conducerea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat ca printre obiectivele pentru 2007 este si acela de a publica ofertele de vinzare de actiuni ale institutelor de cercetare din portofoliul institutiei pina la 1 august. Printre societatile comerciale cu acest profil de activitate se numara si "Ceprohart "SA Braila, unitate pentru care, asa cum a precizat AVAS, procedura de privatizare este in faza de pregatire. De altfel este important de mentionat ca pentru institutul brailean s-a optat pentru o varianta inedita privind procedura de privatizare: scoaterea mai intii la vinzare a celui mai important si rivnit activ imobiliar al majoritatii institutelor de cercetare - activele imobiliare. Astfel, pina in prezent autoritatea a incercat de citeva ori, fara rezultat insa, sa vinda ca intreg sediul institutului brailean de cercetare. Asa incit, s-a decis scoaterea la vinzare pe etaje a cladirii, prima procedura de vinzare a 3 etaje licitatia fiind programata pentru data de 4 mai.
In prezent, AVAS are in derulare proceduri de privatizare pentru sapte institute de cercetare din portofoliul sau, metoda de privatizare stabilita fiind negocierea pe baza de oferte tehnice. Cele sapte institute de cercetare se afla in diferite etape ale procesului de privatizare: "INTEC" SA Bucuresti (70,11%) - se afla in etapa de analiza a documentelor de precalificare depuse de cei trei ofertanti; "ITC" SA Bucuresti (69,9%) - a fost publicat anuntul de vinzare, iar termenul de depunere a ofertelor este 29 martie 2007; "MASTER" SA Bucuresti (66,6%) - s-au depus, la data limita, sase oferte; "INAV" SA Bucuresti (69,93%) - comisia de privatizare analizeaza ofertele tehnice depuse; "INAR" SA Brasov (57,1%) - privatizarea se afla in etapa analizei documentelor de participare depuse; "TEHNOMAG" SA Cluj Napoca (76,6%) - sint in analiza documentele de participare depuse; "ICEPALV" SA (60,65%) - comisia de privatizare deruleaza negocieri ale clauzelor contractuale.
In ceea ce priveste situatia celorlalte institute de cercetare din portofoliul AVAS conducerea institutiei a explicat ca pentru "IMOD" SA Bucuresti (62,85%) se va realiza vinzare de active; doua institute vor fi lansate la privatizare in 2008, iar in cazul a altor 5 societati comerciale procedura este in etapa de pregatire in vederea lansarii la privatizare in prima parte a anului 2007, printre aceste unitati fiind nominalizata si "Ceprohart" SA Braila (58,77%), alaturi de "Cepiem" SA Bucuresti (56,48%), "Casstil" SA Bucuresti (65,56%), "Societatea de Prelucrare a Carnii Splai" SA Bucuresti (70,22%) si "Institutul National de Sticla" SA Bucuresti (75,14%).
De mentionat este ca in 2006, AVAS a privatizat sase institute de cercetare din portofoliul AVAS: "ICPE" SA Bistrita (100%), "STRAERO" SA Bucuresti (100%), "SIAT" SA Bucuresti (50,71%), "CEPROM" SA Satu Mare (59,33%), "CCMMM" SA Bucuresti (71,33%) si "ISPCF" SA Bucuresti (70%).
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii