Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul unui accident mortal a fugit de la locul faptei

Simbata seara, un sofer profesionist din Ialomita, posesor al permisului de conducere din 1974 pentru aproape toate categoriile de autovehicule, si-a dat cu stingul in dreptul atunci cind s-a urcat la volan aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice, a produs un accident mortal si apoi a fugit de la locul faptei. Desi, initial, cazul parea a fi simplu, la fata locului fiind gasita placuta de inmatriculare a autoturismului, politistii au avut o surpriza neplacuta atunci cind au aflat ca masina fusese vinduta la a sasea mina, fara a se fi intocmit vreodata actele de vinzare-cumparare. Dupa mai bine de trei ore de cautari, sprijiniti de politistii din Calarasi, locatie in care fusese identificat ultimul proprietar cu acte in regula al autoturismului, oamenii legii au reusit sa puna mina pe soferul care a incercat sa scape de consecintele faptelor sale.
Evenimentul rutier in urma caruia un brailean in virsta de 52 de ani si-a pierdut viata s-a consumat in jurul orei 19.00, in timp ce Ionel C. (53 de ani) din localitatea Traian, judetul Ialomita, conducea autoturismul "Dacia 1310 Break" cu numarul de inmatriculare CL-02-SSJ pe DJ 211. Cind a ajuns la km 11a250 metri, in afara localitatii Rosiori, datorita starii avansate de ebrietate, soferul a acrosat cu partea stinga fata un atelaj hipo nesemnalizat corespunzator, care circula din sens opus, impact ce a fost mortal pentru carutasul Vasile S., din localitate. Imediat dupa producerea evenimentului rutier, conducatorul auto a parasit zona fara incuviintarea politistilor sau a procurorului, fiind identificat la ora 22.30 la domiciliul sau din Ialomita, la 20 de km distanta de locatia unde produsese accidentul. "La locul evenimentului rutier a fost gasita placuta de inmatriculare a autoturismului, fapt ce a dus la identificarea proprietarului, Virgilius H., din Calarasi. Desi, in prima faza, parea un caz simplu, in urma cercetarilor s-a stabilit ca masina fusese vinduta de mai multe ori, fara a fi intocmite actele de vinzare-cumparare. Multumita sprijinului oferit de colegii din Calarasi, care au fost nevoiti, efectiv, sa mearga din poarta in poarta pentru a afla cine este actualul proprietar, s-a reusit identificarea si prinderea autorului. Autoturismul a fost gasit in curtea locuintei sale, dupa o gluga de coceni si prezenta avarii specifice impactului. Soferul a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind de 0,97 miligrame/litru alcool pur in aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice de singe, pentru stabilirea gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal. Ionel C. a fost retinut pe baza de ordonanta, pentru primele 24 de ore, urmind a fi prezentat Tribunalului Braila, cu propunere de arestare preventiva", ne-a precizat comisar Dorel Vilsan, adjunctul sefului Serviciului Politiei Rutiere Braila.
Pe parcursul zilei de simbata, politistii rutieri au depistat si alti soferi certati cu legea, carora le-au aplicat 88 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 5.960 lei. De asemenea, au ridicat 4 certificate de inmatriculare si, in vederea suspendarii dreptului de a conduce, 16 permise.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii