Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul unei tentative de omor se vrea a fi declarat nebun

Ieri, la orele prinzului, mai multi politisti de la Postul de Politie Ulmu, anchetatori de la Judiciar si justitiabili au fost martorii unui incident neobisnuit, petrecut la etajul I al Parchetului Braila. Audiat in legatura cu agresarea unui consatean pe care l-a lasat infirm pe viata, Silviu Dragos N., in virsta de 17 ani, individ cu antecedente penale, a inceput sa se zvircoleasca si sa urle, in timp ce se afla in biroul procurorului criminalist. Ancheta a fost sistata, insa agresorul a continuat "circul" pe holul institutiei, pina ce a fost luat pe sus si urcat in ambulanta, pentru a fi dus la Psihiatrie. Culmea, fratele scandalagiului, Cristi, se afla si el tot la Psihiatrie. Cei doi sint cercetati in prezent in cinci dosare penale, pentru infractiuni comise prin violenta. Silviu N. a mai fost condamnat de patru ori, pentru furt si infractiuni comise prin violenta. Procurorul care coordoneaza cercetarile ne-a precizat ca fratii Silviu si Cristian N. au discernamint si raspund penal. "Isterie cu dramatism demonstrativ" - acesta este "diagnosticul" aplicat de specialisti, in ce-l priveste pe autorul tentativei de omor de la Ulmu.

Filmul unei agresiuni

Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Sectia Urmarire Penala a Parchetului de pe linga Tribunalul Braila, incidentul de la Ulmu, ce-l are ca protagonist pe invinuitul minor, s-a petrecut in ziua de 9 iulie 2006, pe o ulita din comuna Ulmu. Pe la orele prinzului, Silviu Dragos N., 17 ani si cumnatul sau, Vasile B. s-au napustit asupra lui Costel Z., lovindu-l cu o ranga, cu un bat si cu pietre luate de pe marginea drumului. Victima a suferit leziuni ce au necesitat circa 25 de zile de ingrijiri medicale. In ajutorul celui batut a sarit un alt consatean, Radu P., care le-a cerut batausilor sa-l lase pe om in pace. Acestia, insa, l-au luat si pe el la bataie. Radu a primit si el o ranga in cap, agresorii lasindu-l in stare de soc, in mijlocul ulitei. Potrivit certificatului medico-legal existent la dosar, victima a fost internata in perioada 9 - 21 iulie 2006, mai intii la Spitalul Judetean Braila, apoi la Neurochirurgie Galati, avind nevoie de 50 de zile de ingrijiri medicale. Barbatului i-a fost pusa viata in pericol, raminind cu infirmitate fizica permanenta.
"Initial, Politia Ulmu a inregistrat plingerea partilor vatamate si a sesizat Parchetul Faurei, fiind initiate cercetari pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala. Astazi (ieri - n.r.), a fost sesizat Parchetul de pe linga Tribunal si s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Silviu N. pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Urmeaza sa se stabileasca modul de participare la agresiune a lui Vasile B.", ne-a declarat procurorul criminalist.
Joi, autorul tentativei de omor va fi supus unui control psihiatric amanuntit. Astazi, oamenii legii continua cercetarera la locul faptei, audierea martorilor si administrarea probelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii