Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul tentativei de omor de la Tribunal a fost trimis in judecata

Simpatizant al gruparii "Catali" din anul 2003, recidivistul Costel Gheorghe, din comuna Cazasu - autorul tentativei de omor calificat de la jumatatea lunii decembrie 2006, din incinta Palatului de Justitie, a fost dat pe mina instantei de judecata. Desi a fost cercetat initial si pentru distrugere si ultraj la politist, recidivistul a fost scos de sub urmarire penala, in ce priveste aceste acuzatii. In schimb, Gheorghe este in continuare suspect intr-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, alaturi de alti 17 indivizi, prezenti la Tribunal in ziua in care s-a petrecut incidentul singeros. Anchetatorii tin sa precizeze ca, desi erau doar sase, jandarmii de la instanta au reusit sa aplaneze conflictul iscat intre cele doua bande, fara ca acesta sa se transforme intr-o baie de singe.
Costel Gheorghe, absolvent a 5 clase primare, are la activ mai multe condamnari, ultima oara fiind incarcerat in luna ianuarie 2006 si liberat conditionat pe data de 13 decembrie. Potrivit procurorului criminalist Mircea Ionescu, de la Parchetul Judetean, in ziua in care a scapat din puscarie, recidivistul si-a cumparat un cutit de 800.000 de lei, pe care l-a purtat la el, de frica celor din gruparea Buricea. Pe data de 15 decembrie 2006, urma sa aiba loc procesul de distrugere si ultraj contra bunelor moravuri "Catali" vs. Buricea. Cu o seara inainte, Costel Gheorghe a dat o petrecere la Cazasu, la care au participat, printre altii, Adrian Balan, Nicolae Patrascu si Traian Soare, zis "Mamaie". In intelegere cu acestia, recidivistul s-a prezentat a doua zi la Tribunal, luind cu el si cutitul corp delict. La Palatul Justitiei sosisera, in acel moment, vreo citeva zeci de indivizi din ambele grupari rivale, astfel ca fortele de ordine erau clar in inferioritate numerica.
Oamenii legii precizeaza ca, potrivit propriilor declaratii, Gheorghe ar fi fost batut in doua reprize de catre fratii Buricea si alti doi acoliti, "Maghighi" si "Neveu" - undeva in apropierea Palatului de Justitie -, insa nu a putut dovedi aceste afirmatii. Inculpatul a mai declarat ca, la un moment dat, i-a urmarit pe Costica si Ghita Buricea pe treptele Tribunalului. Cei doi erau insotiti de "Maghighi" si "Neveu", care au inceput sa-l scuipe si sa-l injure. Intre cei doi s-a interpus un alt individ, Vasile Tincu, zis "Saolin", de 17 ani. In acel moment, recidivistul a scos cutitul, chipurile, ca sa se apere si sa loveasca primul, in conditiile in care observase un cutit in mina lui "Saolin". Tinarul a fost injunghiat in torace, chiar pe holul unic dintre usile de acces in Palatul de Justitie, iar apoi tirit spre scarile institutiei. Intentia cutitarului era, de fapt, aceea de a-si face loc pina la Costica Buricea, pe care vroia cu orice pret "sa-l taie". N-a mai apucat sa faca acest lucru, pentru ca, in incaierarea generala, a fost imobilizat de catre un politist si de catre jandarmul Marin T. Desi incoltit, autorul agresiunii a reusit sa arunce cutitul, fiind, la rindu-i, lovit in cap, de catre Viorel Gagu, membru al gruparii din Radu Negru.
"Saolin" a fost transportat la spital, medicii constatind ca a fost injunghiat, de fapt, de trei ori, leziunile punindu-i viata in pericol. Inculpatul a avut si el nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale. Pe parcursul desfasurarii anchetei, Vasile Tincu a declarat ca se va constitui parte civila in procesul penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii