Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorul furtului de la "Diana", identificat si dat pe mina judecatorilor

Eficienta camerelor de supraveghere instalate in incinta oricarui spatiu comercial care se respecta, dar si competenta anchetatorilor braileni, au dus la rezolvarea unui caz de furt cu autori necunoscuti, petrecut in vara anului trecut la magazinul "Diana" si soldat cu o paguba de aproape 18 milioane de lei. Cu sprijinul personalului de la supermarket (Complex "Winmarkt") si folosind inregistrarile din seara comiterii infractiunii, oamenii legii au reusit sa-l identifice pe autorul furtului, dar si pe complicele acestuia. Este vorba de cunoscutul recidivist Hristos Valios, de 27 de ani, acelasi care, in martie 2005 - impreuna cu alti raufacatori -, a sustras 13 icoane, 37 de potire si alte odoare sfinte de la biserica "Sf. Gheorghe", in valoare de 2.000 de euro. Complicele lui Valios in furtul de la "Diana", Gheorghe Stan, este cercetat intr-un dosar separat, cauza fiind disjunsa.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu de la Parchetul Judetean, in seara zilei de 15 august 2005 (Sfinta Maria Mare), ora 21.40, sefa de unitate de la SC "Diana Com" SRL - Complex "Winmarkt", a fost sesizata de catre sefa de tura de la supermarket, in legatura cu disparitia unei sume de bani din casa de marcat nr. 1. Imediat, a fost anuntata Politia, oamenii legii efectuind, in aceeasi noapte, cercetari la locul faptei. In ziua cu pricina, la casa nr. 1 a supermarketului a fost incasata suma totala de 91.496.000 de lei vechi, din care lipseau 17.946.000 de lei. In jurul orei 21.15, casiera Ana Gabriela M. a plecat sa ia o coala de hirtie, ca sa faca monetarul. La celelalte case nu mai era nimeni, iar agentul de paza se afla in zona raionului cu preparate. Profitind de faptul ca in apropiere nu se mai afla nimeni, iar casiera lasase cheia in casa de marcat, un individ s-a intins si a deschis sertarul, reusind sa ia mai multe bancnote de 500.000 si 1.000.000 de lei vechi, in timp ce un altul statea "paravan". Dupa vizionarea casetelor cu inregistrari video si imprimarea imaginilor pe hirtie magnetica, s-a reusit identificarea autorilor, acestia fiind Hristos Valios si Gheorghe Stan. Imbracat cu un tricou pe care era scris "Burton", recidivistul Hristos se plimbase prin magazin impreuna cu amicul lui, dar nu cumparase nimic. Pus in fata probelor de necontestat, el a negat, totusi, ca ar fi sustras cele 18 milioane de lei, in conditiile in care a fost identificat si de catre personalul supermarketului, in urma recunoasterii din grup. Instanta urmeaza sa se pronunte.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii