Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile vor sa termine in acest an Catedrala municipala

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, are de gind sa faca demersurile necesare, pentru a se termina in acest an lucrarile la Catedrala municipiului. Stancu s-a saturat de imaginea eternului santier de constructii din Bariera, unde, de vreo 16 ani, sta imprejmuita cu garduri metalice catedrala inceputa si neterminata. El a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca s-a consultat cu prefectul judetului, Nicolae Mitroi si cu primarul municipiului, Constantin Cibu, si impreuna au decis sa faca un efort si sa gaseasca fondurile necesare finalizarii lucrarii, dar fara ceea ce inseamna parte de pictura.
"Ducindu-ma la Galati, la Adunarea Episcopala, am trecut pe linga Catedrala din Galati si am facut-o cu o stringere de inima, ca sa spun asa. M-am gindit: "domnule, chiar in halul asta am ajuns, ne chinuim de 16 ani sa facem ceva, ca sa o terminam, din mai multe motive!" Eu nu vreau sa critic nici Episcopia, dar sint convins ca de la minister mai vin bani, si acestia n-au luat si drumul Brailei. Dar m-am gindit si impreuna cu colegii parlamentari l-am intrebat pe preasfintitul Casian Craciun cam cit ar costa sa terminam aceasta Catedrala, sa dispara acest santier, sa luam acele garduri, ca este o rusine ca stau de atita timp acolo, si sa facem o amenajare de jur imprejurul ei. Ni s-a spus ca ar fi vorba despre circa 10 miliarde lei. Aceasta suma nu este un capat de tara pentru Braila, pentru CJ sau pentru ceilalti factori administrativi. De aceea, impreuna cu primarul si cu prefectul vom avea o discutie la obiect, pe posibilitatea finantarii acestui obiectiv, in asa fel incit pina in toamna, daca se poate, ea sa fie terminata, fara pictura".
Stancu a fost surprins sa afle ce scumpa este partea de pictura, dar crede ca aceasta poate fi facuta si mai tirziu, pe masura ce se vor obtine banii necesari: "Pictura costa, din cite am aflat, circa 30 miliarde lei. Eu nu ma asteptam sa fie atit de scumpa pictura asta, dar, ma rog, este un lucru de arta si trebuie facut. Sigur, o sa fie si donatori particulari, dar cu siguranta nu vor fi atitia sponsori, ca sa putem termina aceste picturi. N-o sa scrie nici Stancu pe ea, nici Mitroi, nici Cibu, ci o sa fie a Brailei si trebuie terminata. Sint mai multe solutii, eu am discutat cu colegii mei si incercam sa aducem si bani guvernamentali pentru a termina investitia, si poate si pentru picturi".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii