Invataminte trase din gripa aviara si pesta porcina
Masurile enumerate mai sus sint menite sa eficientizeze interventiile in situatile de urgenta si au rezultat in urma experientei acumulate in timpul epizootiilor de gripa aviara si de pesta porcina cu care s-a confruntat judetul nostru in ultimii doi ani. In timpul acestora, veterinarii s-au confruntat cu lipsa mijloacelor de transport terestru, data fiind distanta relativ mare, de peste 100 km, dintre sediul DSVSA si cele mai indepartate localitati din judet. "Din pacate, aceasta problema nu poate fi rezolvata pe termen scurt, deoarece, in conformitate cu Hotarirea de Guvern nr. 130/2006, fiecare DSVSA are alocat un numar fix de mijloace de transport", a precizat directorul Dragan. Acesta a adaugat, insa, ca, pina la sfirsitul acestui an, institutia pe care o conduce se va dota cu o salupa, pentru a putea ajunge mai rapid in Insula Mare si Insula Mica a Brailei, in timpul unor crize cum a fost pesta porcina de anul trecut.
Prefectul Mihaela Marcu a luat nota de atentionarea conducerii DSVSA si a cerut primarilor sa se organizeze cit mai rapid. La obiectia unor edili, cum ca nu prea exista posibilitatea infiintarii de spatii frigorifice de capacitate mare, atit prefectul cit si directorul DSVSA au replicat ca, unde e vointa, problema se poate rezolva, chiar daca implica anumite costuri de la bugetul local.
Primarii au termen de citeva saptamini pentru a pune la punct aceasta activitate. Prefectul a anuntat ca, dupa perioada de gratie, vor urma controale.