Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile locale trebuie sa aloce bani pentru infrastructura

Guvernul trebuie sa determine autoritatile locale sa aloce bani pentru infrastructura, altfel dezvoltarea acesteia nu va fi unitara, a declarat, simbata, intr-o conferinta de presa, secretarul de stat in MCTC, Ioan Andreica.
"Cind vorbim de infrastructura trebuie sa determinam autoritatile locale, judetene, orasenesti si comunale ca, in 2006, sa se alature programului Guvernului, si sa aloce banipentru infrastructura. La un moment dat, degeaba se dezvolta infrastructura pe anumite segmente si nu exista o legatura intre infrastructuri si practic zona rurala nu-si atinge obiectivele", a spus Andreica.
In privinta infrastructurii rurale, secretarul de stat a declarat ca MTCT avea intre atributii pina acum doar drumurile comunale pe care se puteau face doar pietruiri, adesea luate de ape, insa, de anul acesta, ministerul va putea sprijini si modernizarea drumurilor judetene.
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va aloca, in 2006, de trei ori mai multi bani pentru infrastructura decit in 2005, a precizat oficialul ministerului.
"Noi o sa alocam pentru drumuri si pentru alimentari cu apa resurse de trei ori mai mari comparativ cu anul 2005. Sigur, este programul de inceput de an, speram ca pe parcursul anului sa mai accesam si alte fonduri si sa marim aceasta cota", a spus Ioan Andreica, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Andreica a spus ca infrastructura se refera nu numai la drumuri nationale, ci si judetene si comunale, sisteme de alimentare cu apa, retele mari de transport ale gazului metan, retele de transport a energiei, telecomunicatii, motiv pentru care a apreciat ca eforturile de modernizare nu pot cadea doar pe "umerii" ministerului pe care-l reprezinta.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii