In ciuda unora dintre soferii braileni, care reclama ca strazile municipiului sint lasate prada poleiului si ca nu au vazut sa se intervina cu material antiderapant, autoritatile locale spun raspicat ca lucrurile se afla sub control. "Cei care afirma asa ceva sint rauvoitori. Incepind de vineri seara, cind am inceput sa ne confruntam cu poleiul, s-a actionat pe principalele strazi si in toate locurile unde ne-au fost semnalate probleme de catre Politia Rutiera, in special in intersectii. De altfel, avem consemnate la sediul nostru toate apelurile primite de la politisti, asta insemnind ora la care au sunat si echipele, si utilajele trimise la fata locului", ne-a declarat Adrian Dediu, directorul Directiei de Administrare si Gospodarire Locala Braila. Firmele cu care DAGL are contract pentru interventie pentru combaterea poleiului sint "Eco", "Tancrad" Galati, "Brai Cata" si RER. Toate acestea scot pe traseu sararite care imprastie material antiderapant, contra unui tarif de 2,27 milioane de lei vechi pe ora. Fiecare dintre aceste firme are propriile stocuri de material antiderapant.
Directorul Dediu da asigurari ca si daca va fi necesar sa se intervina pentru deszapezire autoritatile nu vor fi prinse pe picior gresit. Daca se prognozeaza vreme rea, firmele enumerate mai sus, plus "Eltini" si "Silmar" sint obligate sa fie pregatite sa intervina cu utilaje dotate cu lama. Tariful platit pentru un astfel de utilaj este de 1,04 milioane de lei vechi pe ora.
Serviciile de combatere a poleiului si de deszapezire sint platite de Primarie, cu bani de la bugetul local. DAGL trimite in zilele de 15 si de 30 ale lunii situatiile cu numarul de ore si de utilaje care au intervenit, urmind ca Primaria sa faca deconturile.