Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile intervin in cazul prostituatei bolnave de sifilis

Tinara bolnava de sifilis, adunata de Politie de pe strazi in durerile nasterii si care a nascut recent in Maternitatea din Braila, urmeaza sa fie externata la sfirsitul acestei saptamini. Dupa cum v-am informat in paginile ziarului nostru de ieri, la 20 de ani, Veronica Mocanu a raspindit periculoasa boala la sute din barbati din toata tara. Desi locuieste in gara Faurei, alaturi de tatal sau si de mama acestuia, care cerseste in zona, tinara circula aproape zilnic cu trenul, in cautare de clienti, cele mai frecventate localitati fiind pe ruta Fetesti-Constanta. Dupa spusele tinerei, care prezinta semne vizibile de oligofrenie, aceasta practica prostitutia sub "aripa protectoare" a tatalui sau, el fiind si cel care incasa "taxa" perceputa de la diversi indivizi pentru serviciile sexuale oferite de fiica sa. Dincolo de faptul ca a raspindit boala partenerilor sai, Veronica a transmis luesul congenital si copilului nou-nascut, care acum urmeaza tratamentul specific in aceasta afectiune alaturi de mama sa. Mai mult decit atit, surse din cadrul spitalului, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, se tem ca fata sa nu fie contaminata cu virusul HIV (SIDA), motiv pentru care considera ca ar trebui sa se faca urgent toate investigatiile medicale in acest sens.
In timp ce medicii si asistentele de la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie depun eforturi sustinute pentru scoaterea tinerei din mediul in care traieste, avind in vedere faptul ca aceasta a nascut doi copii in interval de un an si jumatate si habar nu are cu cine i-a facut, tatal acesteia se teme ca prin internarea ei intr-un centru maternal, impreuna cu bebelusul, va pierde o sursa importanta de venit. In urma cu doua zile, dupa ce redactorii nostri au vorbit cu Veronica, tinerele mamici din maternitate, sensibilizate de acest caz, i-au oferit acesteia lucrusoare pentru nou-nascut, strictul necesar pentru a putea iesi din spital, astfel incit sa nu se mai prostitueze pentru a face rost de bani. Revoltat de gestul caritabil al pacientelor, Alexandru Mocanu, tatal tinerei, i-a luat insa toate lucrurile primite pentru nou-nascut si le-a vindut, sustin persoane sub anonimat.
Dupa cum ne-a informat Simona Cimpoae, purtator de cuvint al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, dupa ce mama si copilul termina prima parte a tratamentului pentru sifilis, adica la sfirsitul acestei saptamini, vor fi transferati impreuna la centrul maternal, urmind sa se gaseasca si alte solutii pentru protectia copilului, cit si pentru scoaterea acestei tinere din mediul in care traieste.
De altfel, Veronica este cunoscuta in zona Faurei nu numai de catre barbatii dornici de diverse fantezii sexuale, cit si de catre Politie.
Comisarul Costel Crintea, seful Biroului Politie Transporturi Braila ne-a asigurat ca s-au inceput cercetarile in acest caz si, daca se confirma faptele, vor fi luate masurile legale.
"Am fost sesizati prin numarul de urgenta 112 ca in gara Faurei se afla o femeie care este gata sa nasca. In momentul in care persoana a fost depistata, am inregistrat faptul si urmeaza sa facem verificari, sa vedem daca intr-adevar femeia a practicat prostitutia. Trebuie sa dovedim faptul ca aceasta a intretinut relatii sexuale cu mai multi barbati, daca ne indica o parte din acele persoane, macar cele de pe raza orasului Faurei, pentru a propune trimiterea in judecata a femeii. Daca se dovedeste ca tatal ei este cel care a impins-o sa practice prostitutia, atunci propunem trimiterea lui in judecata", a precizat comisarul Costel Crintea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii