Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile din Braila si Galati bat cimpii dezvoltarii regionale

Senatorul PNL Paul Pacuraru, presedintele Biroului Interimar al organizatiei liberale brailene, considera ca reprezentantii Brailei si ai Galatiului abordeaza lucrurile intr-o maniera nu tocmai potrivita atunci cind se intrunesc sa discute despre dezvoltarea regionala. El s-a aratat de parere ca, pentru a avea un rezultat, aceste intruniri ar trebui sa fie mult mai bine pregatite si sa aiba in vizor subiecte concrete, care se pot realiza.
Pacuraru a tinut sa precizeze ca, daca nu se discuta pe proiecte concrete, care sa aiba o baza bine documentata, aceste intruniri intre autoritatile din cele doua judete nu prea isi ating scopul: "Am participat la astfel de intruniri si va spun ca nu prea sint multumit. Nu contest faptul ca sint benefice, insa parca nu se intimpla nimic dupa aceea. Se prezinta proiecte mai mult decit generale si cu sanse minime de reusita, ca sa fim seriosi. Se tot discuta despre podul de peste Dunare... nu zic ca nu se poate face, dar pina se face ala, cred ca sint probleme mai importante si proiecte care chiar se pot realiza. Trebuie sa fim si realisti. Degeaba discutam pe teme din astea atit de mari, cind nu facem nimic din chestiile astea mai mici, care ne dor mai tare".
Senatorul liberal s-a aratat de parere ca fiecare dintre judete ar trebui sa vada clar unde sint deficientele si de ce exact au nevoie, pentru ca necesitatile nu sint aceleasi si, daca se va face un proiect, atunci el trebuie sa raspunda cerintelor ambelor parti implicate: "La Braila a disparut aproape in intregime sectorul industrial. Nici in Galati lucrurile nu s-au comportat mai bine, dar macar ceea ce era deja in perioada comunista a cam ramas. Deci situatia nu e aceeasi. E treaba responsabililor politici sa faca proiecte care sa vizeze interesele fiecarui judet in parte. Adica nu numai sa se intilneasca ocazional si sa prezinte niste proiecte generale, ci chiar sa gindeasca niste strategii prin care sa isi ajute localitatile. Daca nu se face nimic, restul tarii se va dezvolta, iar zona asta va ramine la fel".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii