Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile brailene nu prea au facut nimic in privinta furtului capacelor de canalizare

Vicepresedintele CJ Niculina Moisescu a solicitat consilierilor municipali PRM sa intocmeasca un proiect de hotarire de consiliu, in care sa se stipuleze o modalitate de supraveghere a fenomenului de valorificare a capacelor de canalizare. Aceasta a precizat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca, cel putin din punctul ei de vedere, simte ca autoritatile nu au facut nimic in vederea stoparii acestui fenomen, desi exista un un ordin al prefectului pe aceasta tema: "Exista un Ordin al Prefectului nr. 29, din 7.02.2005, privind stabilirea unor masuri la nivelul judetului Braila pentru stoparea fenomenului de valorificare ca deseuri a materialelor, produselor sau echipamentelor de utilitate publica. Dar nimeni nu a facut nimic. Oare nu trebuie sa vedem de ce nu se respecta Ordinul Prefectului... ". Moisescu a mai adaugat ca, din cite stie, pina acum nu prea s-au dus la indeplinire prevederile ordinului amintit: "Acolo scrie ca Inspectoratul de Politie al Judetului Braila si Garda Financiara, incepind cu data de 15.02.2005, vor proceda sistematic, conform competentelor, la efectuarea de actiuni de control, la agentii economici de pe raza judetului Braila, care colecteaza deseuri reciclabile. Se da acolo si tematica, si legislatia, se mai spune ca institutiile implicate vor intocmi trimestrial programe de control care vor fi aprobate de catre prefect, si care vor viza toti agentii economici autorizati. "Constatarile vor fi aduse la cunostinta prefectului, saptaminal, cu precizarea sanctiunilor aplicate, cu propuneri de suspendare sau anulare a autorizatiei de colectare, acolo unde e cazul". Dar eu nu am vazut nimic din toate acestea. Rog astfel consilierii PRM municipali sa faca o HCLM pe aceasta tema, poate asa se face ceva".

"Cred ca e prima data, de cind sint consilier local, cind am auzit cuvintul "echipa" rostit de cineva de la conducerea Primariei"

La rindul sau, presedintele filialei municipale a PRM, Mihai Danut, a raspuns ca grupul de consilieri PRM va intocmi o astfel de propunere de HCLM si ca spera ca, de aceasta data, conducerea Primariei sa le respecte propunerea. Acesta a mai adaugat ca, desi se bucura ca pentru prima data dupa instalarea Aliantei la guvernare, cuvintul echipa a fost folosit in sens pozitiv de catre unul din membrii echipei de la conducerea Primariei Braila, spera ca obsesiile viceprimarului Vasioiu referitoare la faptul ca toate interventiile consilierilor au substrat politic, sa nu afecteze si o asemenea HCLM: "Mi s-a parut ciudata interventia doamnei viceprimar, din cadrul sedintei CLM de simbata, cind a zis ca sustine un punct de vedere politic si ca la Primarie e o echipa care a cistigat alegerile si ca vor pune in practica programul de dezvoltare al municipiului dupa chipul si infatisarea dumnealor. Cred ca e prima data de cind sint consilier local cind am auzit cuvintul "echipa" rostit de cineva de la conducerea Primariei, si acest lucru nu poate decit sa ma bucure. Dar doamna are aceasta obsesie, ca totul se face din punct de vedere politic. Noi acolo sintem consilieri ca sa reprezentam brailenii, nu sa ne exprimam opiniile politice cum ajungem acolo. Nu toata lumea traieste din politica, ca domnia sa". Acesta a mai adaugat ca de acum incolo orice propunere venita din partea grupului de consilieri PRM se va face in scris si public, pentru a se limita posibilitatea ca ele sa fie facute pierdute de conducerea Primariei. Mihai Danut a mai estimat ca in acest moment in Braila sint peste 500 de capace lipsa, si ca este clar ca Regia de apa nu poate lupta singura cu acest flagel, autoritatile avind datoria sa gaseasca o solutie la aceasta problema.

"Era sa ramina orasul in frig, deoarece tiganii de la "cartierul" Km 10 au furat suportii de la trei stilpi de sustinere ai conductei care alimenteaza orasul"

In ceea ce il priveste pe consilierul municipal Traian Adrian, acesta a tinut sa dea un exemplu de cit de departe s-a putut ajunge cu furtul de fier vechi si pina unde se intinde inconstienta hotilor: "Saptamina trecuta era sa ramina orasul in frig, deoarece tiganii de la "cartierul" Km 10 au furat suportii de la trei stilpi de sustinere ai conductei care alimenteaza orasul. Adica au spart betonul din jur si au furat suportii. Noroc ca s-a intervenit la timp ca se rupea conducta de alimentare a orasului. Si policlinica de la Km 10 tot ei au demolat-o. Este un flagel. La situatii extreme se cer masuri extreme si una dintre ele ar fi desfiintarea centrelor de colectare, sa vad eu ce mai fac ei atunci. Ca numai nenorociri s-au intimplat din cauza fierului vechi".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii