Mergi la conţinutul principal

Autoritatea in comunicatii reevalueaza concurenta la retelele de telefonie fixa

Conducerea Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a anuntat ca demareaza un proces de revizuire a pietei accesului la retelele publice de telefonie fixa. Astfel, autoritatea va efectua o serie de studii de piata in rindul furnizorilor de retele si/sau servicii de comunicatii electronice, in vederea obtinerii unor informatii care sa reflecte cu acuratete realitatea pietei romanesti de comunicatii electronice. Studiul se bazeaza pe un chestionar trimis direct, printre altele, furnizorilor de retele fixe de telefonie, furnizorilor de servicii de telefonie, precum si furnizorilor de servicii de acces dial-up la Internet. Principalele obiective ale chestionarului vizeaza culegerea unui set de informatii care sa permita ANRCTI analizarea caracteristicilor cererii si ofertei de servicii de interconectare in vederea terminarii apelurilor la puncte fixe in retelele publice de telefonie din Romania. Rezultatele studiilor vor permite formularea unui set de concluzii privind situatia concurentiala pe acest segment de piata si vor sta la baza fundamentarii deciziei de reglementare in ceea ce priveste serviciile.
Daca autoritatea va identifica probleme legate de concurenta pe piata, aceasta poate interveni prin impunerea anumitor obligatii in sarcina furnizorilor care controleaza accesul la abonatii serviciilor de telefonie furnizate la puncte fixe si dispun de putere semnificativa pe piata, de care ar putea abuza in relatia cu alti furnizori.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu