Mergi la conţinutul principal

Autoritățile brăilene vs. Coronavirus: sancțiuni pentru persoanele autoizolate la domiciliu, care nu respectă recomandările primite

* asta a anunțat, recent, Prefectura Județului Brăila pe pagina oficială de Facebook a instituției * astfel, cei care nu respectă recomandările privind izolarea voluntară la domiciliu sau îl părăsesc mai devreme de 14 zile riscă amenzi de până la 20.000 lei * prefectul Cătălin Boboc a ținut să le transmită brăilenilor că nu au absolut niciun motiv de panică, deoarece situația este foarte bine ținută sub control

 

Prefectura Județului Brăila a transmis, recent, o informare privind măsurile preventive luate în contextul crizei provocate de Coronavirus. Chiar dacă și în județul Brăila există câteva persoane izolate voluntar la domiciliu pentru monitorizarea medicală, potrivit prefectului Cătălin Boboc, brăilenii nu au absolut niciun motiv real de panică.

”În momentul de față, la Brăila, nu avem nicio persoană în carantină, iar cei izolați la domiciliu, sunt în stare bună. Este normal ca apariția cazurilor de coronavirus în Europa și confirmarea a 3 cazuri în Gorj, Maramureș și Timiș să creeze o stare de îngrijorare, dar vă asigurăm că situația este tratată cât se poate de serios și nu există niciun motiv real de alarmare. Firește, asta nu înseamnă că nu trebuie să fim mai prudenți, mai bine informați și să ținem cont, doar de recomandările oficiale, din surse credibile. În ceea ce privește măsurile care se impun în astfel de situații, vă asigurăm că fiecare autoritate, instituție în parte comunică în permanență pentru a ține situația sub control și a elimina, pe cât posibil, orice risc legat de coronavirus. Printre aceste măsuri se numără și înștiințarea unităților administrativ teritoriale despre persoanele care solicită sprijin în vederea asigurării alimentației necesare și a altor necesități de trai, pe perioada izolării la domiciliu”, se precizează într-un comunicat postat pe pagina oficială de Facebook a Prefecturii Brăila.

Tot de acolo aflăm, de asemenea, că s-a dispus informarea persoanelor autoizolate cu privire la încălcarea legislației în vigoare. Mai exact, aceștia riscă amenzi de până la 20.000 lei dacă nu respectă recomandările autorităților privind izolarea voluntară la domiciliu și îl părăsesc mai devreme de 14 zile.

”Cei care nu respectă recomandările privind izolarea voluntară la domiciliu sau îl părăsesc mai devreme de 14 zile risca amenzi de până la 20.000 lei, iar dacă aceasta are ca urmare răspândirea unei asemenea boli, devine infracțiune și se pedepsește conform Art. 352 din Codul Penal”, atrage atenția Prefectura Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro