Mergi la conţinutul principal

Autoritățile brăilene colaborează bine cu constructorii de la pod. Acord pentru montarea de panouri informative

* membrii Consiliului Local Municipal (CLM) au aprobat recent un proiect prin care și-au dat girul pentru montarea pe DJ221B a două panouri informative privind lucrările de la podul suspendat peste Dunăre * fiind vorba de proiect pe fonduri europene, terenurile au fost puse la dispoziție în mod gratuit, totul la solicitarea reprezentanților constructorilor

 

Deși lucrările la podul suspendat peste Dunăre au început de ceva timp și avansează bine, constructorii au solicitat municipalității abia de curând două terenuri unde să fie montate panouri informative privind șantierul. Mai exact, în cadrul unei ședințe ordinare a CLM Brăila, consilierii au aprobat un asemenea proiect prin care și-au exprimat acordul privind amplasarea a două panouri de indentificare a lucrărilor la podul suspendat peste Dunăre, pe terenuri proprietate publică a Municipiului Brăila. Acestea au dimensiunile de 2 x 3 ml (înălțime x lungime), cu două picioare de susținere.

După cum se explică în raportul de specialitate al proiectului, asocierea de firme ASTALDI - IHI a solicitat municipalității acordul privind amplasarea pe teritoriul administrativ al Municipiului Brăila a două panouri de identificare lucrări proiect ”Pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila”. Reprezentanții firmelor au identificat două amplasamente, însă cei de la Primărie au făcut verificări în teren și au constatat că unul dintre panouri (panoul nr. 9) ar fi blocat accesul unui teren propriatate privată și se afla prea aproape de carosabil, putând afecta circulația auto din zonă, în timp ce altul (panoul nr. 10) împieta, la rândul său, circulația. Astfel, personalul din cadrul Serviciului cadastru a căutat și identificat alte două amplasamente, tot în zonele solicitate, care să întrunească condițiile pentru amplasare și situația s-a rezolvat.

”Panourile de identificare a investiției nu fac parte din grupa activităților comerciale, în care intră și panourile publicitare, conform prevederilor Ordinului Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului nr. 63/1998, privind obligația afișării la loc vizibil a panoului de indentificare a investiției și în deplină conformitate cu prevederile constractului nr. 92/4113/19.01.2018, pentru proiectarea și execuția «Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila»”, se precizează în proiect, cu adăugirea că terenurile propuse pentru amplasarea celor două panouri sunt proprietate publică a Municipiului Brăila, de altfel, cu mențiunea că acordul de amplasare a fost eliberat cu titlu gratuit deoarece este vorba despre o investiție realizată din fonduri europene.

După cum reiese din anexele atașate la mapa consilierilor, atât panoul nr. 9, cât și panoul nr. 10 se află pe DJ 221B (Calea Galați).

Proiectul a fost aprobat în unanimitate, cu 26 de voturi ”pentru”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu