Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autorii violului de la Silistea ramin in arest

Magistratii Curtii de Apel Galati au respins, zilele acestea, recursul declarat de autorii violului de la Silistea, impotriva arestarii preventive, acestia urmind sa ramina dupa gratii 29 respectiv 17 zile, precizeaza surse judiciare. Dragos C., 30 de ani si minorul Giorgian Aurelian D., de 17 ani, au agresat si au violat de mai multe ori o fetita de 14 ani din satul Cotu Mihalea, profitind de faptul ca victima este nescolarizata, provenind dintr-o familie de oameni amariti.
Retinuti pe data de 3 august 2006 si arestati preventiv a doua zi, de catre magistratii Tribunalului Braila, cei doi agresori au dat declaratii contradictorii in fata instantei de judecata, dupa ce s-au sustras o vreme de la cercetari. Oamenii legii au tinut cont si de faptul ca infractiunea comisa de ei este una deosebit de grava - intrucit victima este minora -, iar pedeapsa prevazuta de Codul Penal merge pina la 15 ani de inchisoare.
Mama fetitei a sesizat Postul de Politie Silistea pe data de 2 august 2006, oamenii legii demarind imediat cercetarile. Victima a fost examinata medico-legal, fiind constatate leziuni specifice unui viol, precum si consumarea unui act sexual recent. Minora a fost acostata pentru prima data la sfirsitul lunii iulie a. c., de catre Dragos C. si Giorgian D. - in conditiile in care nu-i cunostea pe agresori -, tirita in santul de pe marginea drumului si violata cu salbaticie. Ingrozita de ceea ce i s-a intimplat, victima nu i-a spus mamei nimic, insa i-a povestit unei prietene. Oamenii legii spun ca minora a fost violata, pentru a doua oara, intr-o casa parasita, cei doi indivizi lovind-o si taindu-i blugii cu care era imbracata. In noaptea de 31 iulie/ 1 august 2006, M. E. a fost batuta si violata din nou, ajungind acasa plina de singe si cu hainele taiate. In halul in care arata, a povestit mamei ce i s-a intimplat, aceasta adresindu-se apoi politiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii