• George Simion, președintele AUR la nivel național, a vizitat Brăila, vineri, 16 iunie, pentru a-și prezenta Programul de guvernare ”în 15 puncte” • interesant este că evenimentul ce a avut loc la fostul ”Club Progresul” a adunat laolaltă câteva controversate personaje politice locale, care-și caută, pare-se, un loc • printre cele mai importante figuri s-au numărat: Lucian Căprariu, președintele Brăila Nouă și fost candidat la Primăria Brăila sprijinit de PNL, fostul subprefect Simona Drăghincescu, ex-deputatul UNPR, fost PSD, Silviu Dorin Petrea, fostul vice CJ Brăila (din partea ALDE) Cătălin Murea • de altfel, fostul consilier județean ALDE George Turiac este acum coordonator al filialei AUR Brăila, iar fostul consilier PPDD, ex-membru PRU și ALDE, Gabriel Monu Musceleanu, însărcinat cu relațiile cu presa din partea AUR
Puzderie de traseiști reciclați de pe scena politică brăileană la întrunirea AUR ce a avut loc, vineri, la fostul Club Progresul din Brăila, în prezența liderului de la București, deputatul George Simion. Evenimentul de la finele săptămânii trecute a avut drept scop principal lansarea Programului de guvernare ”în 15 puncte”, după cum îl numesc cei de la AUR. Cert este că vizita la Brăila a lui Simion a stârnit interesul multor politicieni locali, mai mult sau mai puțin activi în ultima perioadă pe plan local, care au luat parte cu mare interes la întâlnirea membrilor filialei AUR din Brăila în speranța, probabil, să mai prindă un os de ros. Succes!
Poate cel mai important nume de pe listă este cel al lui Lucian Căprariu, președintele partidului local Brăila Nouă, cunoscut activist civic, fost consilier municipal și candidat la Primăria Municipiului Brăila susținut de PNL-iști în cursa împotriva PSD-istului Marian Dragomir. Acesta a asistat la eveniment chiar din primul rând, foarte aproape de George Simion. Nu trebuie uitat faptul că între cei doi există o colaborare mai veche, Căprariu ajutându-l și sprijinindu-l pe Simion în diverse acțiuni, ba chiar punându-i la dispoziție propriul sediu pentru a-și susține evenimentele legate de transmiterea mesajelor. Și asta înainte de candidatura lui Simion pentru Parlamentul European, a formării AUR și a intrării în Parlamentul României.
În sală s-a aflat și fostul președinte PNG Brăila, ex-consilier județean și fost subrefect cu atribuții de prefect al Județului Brăila, Simona Drăghincescu. Așa cum se știe, în ultima perioadă în care a mai fost activă politic, Drăghincescu a cochetat cu tabăra liberală. Mai precis, Guvernul Ludovic Orban a luat hotărârea de a o numi pe cel de-al doilea fotoliu de subprefect al Brăilei, pe 31 iulie 2020, în contextul în care Cătălin Boboc a cerut să fie eliberat din funcția de prefect pentru a putea candida la președinția Consiliului Județean. Simona Drăghincescu a devenit ulterior, pe 12 august 2020, indirect, prefectul Județului Brăila. Mai exact, printr-un ordin ce a avut ca scop delegarea tuturor atribuțiilor de prefect către aceasta. Drăghincescu a rămas pe această poziție până pe 30 decembrie 2020, când Guvernul Florin Cîțu i-a acceptat cererea de încetare a mandatului.
«Vârful tocit» al ALDE Brăila încearcă o revenire prin AUR
De asemenea, fostul deputat UNPR, fost PSD, și președinte PRU Brăila, Silviu Dorin Petrea a fost văzut la întâlnirea AUR. Tot acolo a fost și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Brăila din partea ALDE, Cătălin Murea. O altă surpriză este revenirea lui Radu Smochină, fost șef de cabinet al prefectului PDSR Mihai Manea de pe vremea Guvernului Adrian Năstase.
De asemenea, fostul consilier județean ALDE Brăila George Turiac este în prezent coordonatorul filialei AUR Brăila. Iar ex-consilierul județean PPDD Brăila, ex-membru UNPR, ex-membru PRU și ALDE, Gabriel Musceleanu (cunoscut în special pentru un proces în care a fost implicat cu PPDD pentru a-și menține fotoliul de consilier județean) a devenit responsabilul în relația cu presa din partea AUR, fiind în aceeași echipă cu senatorul Andrei Hangan, de asemenea prezent la evenimentul de vineri.
În sală s-a aflat și consilierul local PNL Chiscani Radu Vasilică fost membru PNȚCD, dar care în ultima perioadă a cochetat și cu USR.
Cele 15 puncte ale platformei program AUR. Vorbe goale
Cu ocazia vizitei sale la Brăila, George Simion a prezentat ideile propuse de AUR pentru următorii ani. Programul de guvernare în 15 puncte se prezintă cam așa: 1. Românii – demni în Europa și în lume (ridicarea standardului de viață la nivelul mediu din Uniunea Europeană în următorii 10 ani); 2. Reducerea taxării muncii și a companiilor. Optimizare fiscală, simplificare, predictibilitate și debirocratizare a statului (creșterea graduală în primii patru ani a salariului minim brut până la 5.000 lei și indexarea acestuia automat cu rata anuală a inflației); 3. Valorificarea în interesul românilor a resurselor naturale și a companiilor strategice (înființarea unui program național de prelucrare a bogățiilor naturale); 4. Asigurarea securității energetice și reindustrializarea României (continuarea folosirii combustibililor fosili și hirdocarburilor, energiei hidro, nucleare, eoliene și solare cu prioritate pe extragerea gazelor naturale și a țițeiului); 5. Fabricat în România (dezvoltarea capacităților autohtone de producție); 6. Oprirea declinului demografic – încurajarea natalității și familiei (stimularea natalității și sprijin pentru familia naturală prin Planul Național pentru Protejarea Familiei, cu o durată de 20 de ani); 7. Sănătatea națiunii (construcția de spitale județene prin Programul ”Ana Aslan”); 8. Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara! (demnitate pentru cadrele didactice prin salarizare și stimulente adecvate); 9. Uniți de la Nord la Sud, de la Est la Vest (conectarea rapidă a regiunilor țării prin construirea de autorstrăzi și linii de cale ferată de mare viteză); 10. Eficientizare administrativă: Guvern simplu și puternic (maxim 12 ministere) și Parlament cu maxim 300 de parlamentari; 11. Domnia legii (asigurarea instrumentelor judiciare și administrative pentru garantarea unei practici unitare și celeritate în judecarea cauzelor); 12. Ocrotirea celor vulnerabili (dezvoltarea de servicii sociale pentru femei și copii, victime ale violenței în familie, majorarea valorii indemnizației pentru persoanele cu handicap); 13. România – țara agriculturii și turismului (majorarea cu 100% a subvențiilor acordate exploatațiilor agricole mai mici de 500 de ha și alte măsuri); 14. Renașterea statului românesc și a gospodăriei țărănești (repopularea satelor prin diverse măsuri); 15. Protejarea identității și a mediului nostru natural (apărarea familiei naturale, lupta împotriva ideologiei de gen, a curentelor Woke și Cancel Culture, militarea pentru supremația suveranității statelor în arhitectura mondială).