Mergi la conţinutul principal

Aur şi argint pentru Brăila la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei

Elevii brăileni nu au încetat niciodată să ne surprindă în mod plăcut prin rezultatele deosebite obţinute la diverse concursuri şcolare ori la examenele importante. Astăzi vă prezentăm adolescenţii care ne-au făcut cinste la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei. Competiţia şcolară s-a desfăşurat la Bacău, în perioada 19 - 22 mai 2016.
Lotul judeţului Brăila a făcut o impresie foarte bună, iar rezultatele obţinute de copii sunt de-a dreptul lăudabile. Astfel, Mihaela Florea, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Gheorghe M. Murgoci" a câştigat premiul I şi medalie de aur, sub îndrumarea profesorului Paul Pruş. De menţionat că acest rezultat nu a mai fost obţinut până acum la nivelul judeţului nostru, la olimpiada de Tehnologia Informaţiei. "A fost o experienţă inedită pe care aş repeta-o oricând. Am muncit foarte mult ca să ajung aici, dar am avut şi susţinerea părinţilor, prietenilor şi a domnului profesor. Pe parcursul olimpiadei am trăit clipe de neuitat şi emoţii deosebite la primirea medaliei. Pot spune chiar că mi-am descoperit pasiunea prin intermediul acestei olimpiade", ne-a spus eleva Mihaela Florea.
"Ca însoţitor de lot şi profesor coordonator a trei dintre elevii calificaţi la faza naţională, vreau să menţionez că toţi copiii au fost foarte bine pregătiţi şi au muncit foarte mult pentru a ajunge la această fază. Tehnologia Informaţiei nu înseamnă numai Word şi Excel, din care se studiază doar o mică parte la şcoală, ci şi alte aplicaţii cum ar fi programarea în Visual Basic, Java Script sau utilizarea CSS pentru pagini Web. Mihaela Florea a reuşit performanţa să obţină cel mai bun punctaj la clasa a IX-a pentru care a primit premiul I şi medalie de aur, dar punctajul ei a fost şi cel mai bun obţinut de o fată şi a primit şi o diplomă specială. Este o performanţă pentru că a început studiul mai serios pentru această disciplină doar din clasa a IX-a, iar pentru faza naţională a trebuit să pregătească toată materia din acest an", a adăugat şi profesorul Paul Pruş, cel care a pregătit-o la clasă.

Un alt elev din lot a obţinut medalia de argint

Nici performanţa elevului Adrian Ştefan Puia, din clasa a XII-a de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" nu poate fi trecută cu vederea. Acesta a obţinut menţiune şi medalie de argint. La clasă s-a pregătit cu prof. Liliana Arici, care îi este şi dirigintă. "Pasiunea sa pentru tehnologia informaţiei şi informatică datează din gimnaziu, când a creat câteva site-uri şi a participat la concursuri de profil. Liceul i-a adus o nouă perspectivă şi posibilitatea de a participa la olimpiade şi concursuri naţionale dedicate tehnologiei informaţiei. A fost curios, a muncit, a perseverat, s-a documentat şi într-o zi din primăvara anului 2013, am primit de la el un telefon tocmai de la Zalău, spunându-mi radios: «Am adus o medalie pentru şcoala noastră!»", a fost caracterizarea elevului făcută de prof. Liliana Arici.
Faptul că Ştefan este pasionat de tehnologie o demonstrează şi rezultatele obţinute la faza naţională a olimpiadei de specialitate din anii anteriori. În 2013, a obţinut menţiune şi medalie de argint, în 2014 medalie de bronz, iar în 2015 medalie de aur şi menţiune plus locul 4 în clasamentul general pe ţară. În prezent, Ştefan se pregăteşte să urmeze o facultate cu profil informatic din Regatul Unit al Marii Britanii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro