Mergi la conţinutul principal
Conversaţie într-un autobuz pe linia 3:

AUDIO: Şofer «Braicar» către o pasageră: «Fă, dobitoaco! Nesimţito!»

• angajatul operatorului de transport în comun ar fi reacţionat în termeni grosolani, după ce o femeie i-ar fi atras atenţia că ar fi întârziat, nemotivat, 5 minute la capătul ANL Brăiliţa • înregistrarea a fost realizată de un alt călător, revoltat de comportamentul şoferului • USR Brăila cere demisia directorului Cornel Săndulescu, în urma cumulării problemelor din “ograda” Braicar

 

O înregistrare audio cu un bărbat care jigneşte în ultimul hal o femeie a ajuns la redacţie, zilele trecute. Grav este faptul că persoana care a realizat şi trimis înregistrarea susţine că personajele ar fi un şofer, angajat al “Braicar”, şi o pasageră, iar conversaţia ar fi avut loc în timpul unei curse pe linia 3, de faţă cu alţi călători. Cearta ar fi pornit după ce şoferul autobuzului 3 ar fi plecat în cursă, de la capătul ANL Brăiliţa, cu o întârziere de 5 minute faţă de grafic, iar o călătoare i-ar fi atras atenţia din cauza aceasta. “În cursul zilei de azi (joi, 7 martie - n.r.), am surprins o conversaţie între şoferul autobuzului 3 şi o pasageră. Pasagera i-a atras atenţia şoferului, fiindcă a stat la capătul liniei ANL Brăiliţa cu 5 minute mai mult decât trebuia, el neavând probleme tehnice la maşină sau orice altceva, pur şi simplu stând. Şoferul, fiind iritat de observaţie, a început să i se adreseze foarte urât, ceea ce nu mi se pare normal”, ne-a scris persoana care ne-a sesizat cazul şi a realizat înregistrarea audio.

Redăm mai jos transcriptul înregistrării audio, cu discuţia despre care se presupune că ar fi avut loc între un şofer, angajat al operatorului de transport în comun “Braicar”, şi o femeie care se afla în autobuz, pe 7 martie. La un moment dat, pe înregistrare se aude cum pasagera îi spune şoferului că are abonament şi nu o poate da jos din maşină, aşa cum o ameninţa conducătorul auto, lucru ce întăreşte varianta susţinută de persoana care ne-a semnalat cazul.

Şofer: “Eu-s mai mare şi ca tac-tu, nesimţito!”

Pasageră: “Mă, mai uşor!”

Şofer: “Te iau de o aripă şi te arunc acum jos, ştii cum?”

Pasageră: “Nu aveţi cum, am abonament”

Şofer: “Da' poţi să ai şi mama abonamentului! Dacă nu eşti cuviincioasă şi nu vorbeşti frumos în maşină pot să te dau dracului acuma imediat”

Pasageră: “I-auzi!”

Şofer: “Da! Nu ţi-e ruşine, nesimţito care eşti?”

Pasageră: “Nu mi-e ruşine!”

Şofer: “Eee, da' de un' să ai ruşine? Cei şapte ani de acasă...Ai stat la căminul de nefamilişti, mânca-te-ar nenea! N-ai stat acasă!”

Pasageră: “Ia mai uşor cu familia mea! Că acuma ne luăm în gură!”

Şofer: “N-ai stat acasă să ai cei şapte ani de acasă!”

Pasageră: “Ba am stat acasă! Hai gata! Ai întârziat chiar minute bune!”

Şofer: “Fă, dobitoaco! Nu-mi spune tu mie «Hai gata!», că nu eşti de seama mea!”

Pasageră: “Aaa, da? Mai sunt şi dobitoacă?”

Şofer: “Nu eşti de-o seama mea, fă, nesimţito care eşti!”

Pasageră: “Eşti un măgar! Un măgar de primă clasă!”

 

USR Brăila cere demisia lui Săndulescu

Problemele din “curtea” operatorului de transport în comun “Braicar” parcă nu se mai termină: autobuze defecte care iau foc ori cărora le pică roţile ori li se deschid uşile în mers, punând în pericol siguranţa cetăţenilor, şoferi prinşi băuţi la volan şi dovediţi de către etilotestele poliţiştilor ori şoferi care se cred dumnezeii şoselelor şi blochează în parcare alţi conducători auto, aparate de taxare moderne care ba funcţionează, ba sunt defecte, tramvaie care scârţâie din toate încheieturile, călători aşteptând zeci de minute în staţie în ger sau pe caniculă etc. Toate acestea nu fac altceva decât să demonstreze un management defectuos, un management asumat de Cornel Săndulescu de zeci de ani, acelaşi personaj care trimite jurnaliştii să verifice autobuzele, atunci când este întrebat de starea tehnică a parcului auto.

Recent, membrii Uniunii Salvaţi România (USR) Brăila au postat un mesaj pe Facebook în care cer demisia directorului Cornel Săndulescu. “Un alt episod din epopeea nepăsării autorităţilor locale brăilene: starea deplorabilă a transportului în comun. În orice stat civilizat, directorul care aproape a distrus o societate şi-ar fi dat demisia. (...) Oare directorul mai sus amintitei societăţi e surd si orb la nenumăratele articole apărute în presa locală, referitoare la nemulţumirile oamenilor forţaţi să stea cu zecile de minute în staţii? Ştie oare cineva din Primărie sau conducerea Braicar cum e să îngheţi 40 de minute aşteptând un 41, ca apoi să fii nevoit să te înghesui într-un autobuz minuscul, insuficient pentru numărul mare de călători? (...). Se încearcă o tehnică ieftină de manipulare: brăilenii sunt necivilizaţi, brăilenii distrug, deci brăilenii nu merită. Nu mai acceptaţi eticheta aceasta, stimaţi concetăţeni! Un sistem eficient de aplicare a unor sancţiuni drastice ar rezolva problema vandalizărilor, elemente reprobabile există în toate ţările la a căror civilizaţie privim cu respect. Dar acolo e o diferenţă: chiar se aplică legea. Cerem un transport în comun civilizat, autobuze în care să nu fii nevoit să faci echilibristică pe două rânduri de scări interioare, staţii în care să fie afişat clar orarul autobuzelor! Cerem demisia conducerii Braicar! V-aţi bătut joc suficient de oraşul ăsta, ajunge!”, este postarea făcută pe pagina USR Brăila, luni.

P.S.: Directorul “Braicar”, Cornel Săndulescu, nu a fost contactat pentru o reacţie la mesajul USR, deoarece el refuză să reacţioneze la comentarii politice, aşa cum ne-a spus, zilele trecute.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro