Mergi la conţinutul principal

Audieri maraton in procesul "Catali vs. Buricea"

Zeci de membri ai gruparii din Varsatura, condusa de "Romica Catali", au fost prezenti, ieri, pe holurile Palatului de Justitie la procesul intentat amicilor lor pentru comiterea infractiunilor de tulburare a linistii si ordinii publice si distrugere. Parterul si cele doua etaje ale institutiei erau ticsite cu jandarmi, iar in vecinatatea cladirii se aflau camuflate nu mai putin de cinci vehicule ale fortelor de ordine, gata sa intervina in caz de nevoie. Procesul s-a derulat intr-una din salile de judecata ale Judecatoriei Braila, pe parcursul a peste trei ore, el fiind in final aminat pentru jumatatea lunii martie. Surse judiciare ne-au informat ca ieri au fost audiati o parte dintre inculpati, acestia negind savirsirea vreunei infractiuni. Presedintele completului de judecata a decis ca, la urmatorul termen, sa fie audiati si martorii la atacul de asta-toamna, care ar fi fost initiat de gruparea din Varsatura impotriva celei conduse de fratii Ghita si Costica Buricea.
Reamintim ca, de circa trei ani, gruparea condusa de Radu Bogateanu, zis "Romica Catali", din Varsatura, se afla in "razboi total" cu cea din Radu Negru, a fratilor Costica si Ghita Buricea. La numai o zi dupa liberarea sa din Arestul IPJ, in noiembrie 2006, "Romica" a fost trimis in judecata sub trei capete de acuzare: tulburarea grava a linistii si ordinii publice, distrugere (cinci infractiuni) si port ilegal de arma alba. Impreuna cu el, au mai fost deferiti justitiei Adrian Balan, zis "Adi", Eugen Grozea, zis "Ceausescu", Costin Caluda, Nicolae Patrascu, Valentin Prisaca, Gigel Beschea, Angelin Ciurea, Cristian Doda si Gabriel Chioreanu. Sase minori cercetati in aceeasi cauza, au fost scosi de sub urmarire penala, dar vor fi audiati pentru "favorizarea infractorului". Cercetarile au fost disjunse in cazul a inca doi indivizi, Sorin Lazar si Ionut Ranete, presupusi participanti la atacul din octombrie 2006. Trebuie precizat ca in dosar au fost audiati nu mai putin de 45 de martori, plus un martor sub acoperire. La ora actuala, Bogateanu si Chioreanu mai sint cercetati de oamenii legii din Valcea, respectiv Prahova, pentru fals in inscrisuri, intrucit ar fi folosit cite un proces-verbal fictiv, de contraventie, ca sa demonstreze ca nu s-au aflat la Braila, in ziua atacului.
Potrivit reprezentantilor acuzarii, in seara zilei de 4 octombrie 2006, in jurul orei 22.00, Radu Bogateanu impreuna cu ceilalti inculpati, inarmati cu bite si rangi, s-au deplasat in cartierul Radu Negru, la blocul T, unde locuieste familia fratilor Buricea, in scop de razbunare. Atacatorii au aruncat cu pietre in geamurile apartamentului, facindu-le tandari, o parte din "proiectile" ajungind si la apartamentele invecinate. In continuare, inculpatii au distrus doua autoturisme de lux parcate in curtea interioara a blocului T, ai caror proprietari se aflau in acel moment acasa la familia Buricea. In timpul atacului de tip mafiot, scandalagiii "au proferat amenintari si expresii jignitoare la adresa fratilor Buricea", tulburind grav linistea si ordinea publica, se mai precizeaza in dosarul penal intocmit de procurorii braileni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro