Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au perforat conducta, ca sa fure carburant

Ulciorul nu merge de multe ori la apa, si nici bidonul, la conducta de motorina. S-au convins de asta trei braileni care au atacat, zilele trecute, o conducta a "Petrotrans", pe care au gaurit-o in 50 de locuri, pentru a fura carburant. Desi au vazut de la primele incercari ca prin conducta respectiva nu se transporta, la acel moment, motorina, ei nu s-au dat batuti si au continuat sa sape in jurul acesteia si sa o perforeze. Cei trei, doi barbati si o femeie, au venit pe cimpul dintre Ianca si Oprisenesti, pentru a se aproviziona cu motorina direct de la conducta, asa cum mai facusera de citeva ori, pina acum. Ei erau dotati cu lopeti, dorn, ciocan, baros, patent, bomfaier si, ca de obicei, au decopertat conducta, sapind pamintul din jurul acesteia, dupa care au spart-o in citeva locuri, si au montat furtunul cu care actionau. De aceasta data, ei au avut nenorocul sa prinda o perioada in care nu se transporta carburant, asa ca au ramas cu recipientele cu care venisera, goale. Tocmai cind erau pe punctul de a se da batuti si a pleca acasa, au fost surprinsi de o patrula de jandarmi, care i-a luat ca din oala. Unul dintre indivizi a recunoscut din prima ca venise la furat. "Am venit sa gasim conducta, sa iau motorina din ea. O folosesc acasa, sa aprind focul cu ea, ca are apa multa. Am venit de mai multe ori aici, nu iau mult, ca nu are rost sa car, iau citeva sticle, si cind o termin, vin din nou, fac gaura in conducta, bag furtunul, trag pe el, apa se duce la fund si motorina deasupra, si cu sticla taiata, scot motorina de-acolo si o pun intr-alta sticla. Iau 4-5 kg si plec acasa", a explicat el jandarmilor procedura de lucru".
In ceea ce-o priveste pe femeie, aceasta nu a recunoscut ca s-ar fi aflat si ea la furat, explicind ca, de fapt, venise sa-si cheme sotul acasa si sa-l anunte ca a primit o citatie, pentru un proces la Galati, in care era acuzat tot de furt. "Am venit dupa el ca sa mearga sa se spele, acasa, si in timpul asta a aparut Jandarmeria si m-a prins aici. Nu eram linga groapa, doar ce venisem... Stiam ca e aici, pentru ca atunci cind a plecat de acasa, el a zis ca vine sa se uite pe la conducte, pe aici, pe la gauri, sa vada daca mai curge ceva. Stim ca nu e voie, dar... nu luam mult, numai citeva sticle... ", a declarat oamenilor legii Genoveva I.
Si cel de-al doilea barbat avea o explicatie: venise doar sa-i aduca de mincare prietenului sau, care muncise din greu la sapat. "E drept ca l-am si ajutat putin la sapat. Sincer, asa, sa spun, am dat vreo citeva lopeti, mai mult, nu! Daca apucam sa luam motorina, poate aveam si eu partea mea, nu pot sa stiu ce faceam, ca, in primul rind, nici n-am gasit", a spus Ion R.
"Patrula de jandarmi a surprins trei indivizi in flagrant, in timp ce incercau sa sustraga motorina, dintr-o conducta Petrotrans. Mentionez ca una dintre persoane a mai fost surprinsa acum o luna de un echipaj de jandarmi, in aceeasi zona, sustragind 60 de litri de motorina. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul detasamentului, in vederea continuarii cercetarilor", ne-a declarat lt. Iulian Timofei, purtator de cuvint al Jandarmeriei Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii