Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au muncit o zi intreaga si s-au ales cu un dosar penal

Cooperativa "Munca in zadar". Asta au facut patru frati din Braila, care au muncit o zi intreaga, sa dezgroape si sa taie o conducta petroliera aflata in conservare, pentru ca, in final, cind sa se bucure ca au reusit s-o fure, sa apara jandarmii. Cei patru frati Berichiu, dintre care doi minori, au venit dis-de-dimineata pe cimp, in apropierea localitatii Bordei Verde si s-au apucat de sapat, la un metru si jumatate sub pamint, unde era ingropata conducta petroliera din cupru. Pina pe inserat, ei au reusit sa dezgroape 30 de metri de conducta, din care au taiat bucati de cite 2 metri, care intrau exact in caruta, si urmau a fi acoperite cu paie, pentru a nu fi observate. Cind sa-si stringa sculele cu care lucrasera, barbatii au fost surprinsi de o patrula de jandarmi.
"Am venit si noi la taiat tevi. Asta e prima data cind facem asa ceva. Cum am gasit conducta? Ne-a zis despre ea un om, dintr-o masina de Galati. Ne-a spus s-o scoatem noi, daca vrem, ca ei n-o mai scot", a declarat Ionut Berichiu.
"Sculele sint ale noastre. Am venit special cu ele azi-dimineata de-acasa, pe la 9.00. Am vrut sa taiem teava si s-o vindem la fier vechi", a explicat fratele acestuia, Marian.
"Efective din cadrul Detasamentului de paza conducte petroliere au depistat patru persoane, ce sustrageau conducte de 2 toli din apropierea cimpului petrolier. In cauza, s-au intocmit actele premergatoare cercetarii penale, ce vor fi inaintate Parchetului de pe linga Judecatoria Faurei", ne-a declarat lt. Iulian Timofei, purtator de cuvint al Jandarmeriei Braila.
Barbatii aveau de gind sa vinda bucatile de conducta la fier vechi, pentru a face rost de bani de cheltuiala, insa acum, vor trebui sa gaseasca bani de avocat, pentru a se apara in instanta, fiind acuzati de furt calificat.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii