Mergi la conţinutul principal

Au găsit o bombă în timp ce săpau groapa mortului

Descoperire periculoasă în cimitirul satului Filipeşti, comuna Surdila Găiseanca. În timp ce săpau o groapă pentru înhumarea unei persoane decedate, groparii au dat peste un proiectil exploziv calibrul 150 mm. Deşi se afla în stare avansată de oxidare, bomba ar fi putut provoca o nenorocire, în cazul în care ar fi fost manevrată necorespunzător. Din fericire, cei care au descoperit-o au anunţat autorităţile, iar proiectilul a fost preluat în condiţii de siguranţă de către echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila.
Specialiştii ISU îi felicită pe groparii din Filipeşti pentru modul cum au acţionat şi reamintesc că, de fiecare dată când se găsesc astfel de elemente de muniţie, trebuie anunţate autorităţile, indiferent de starea de degradare a proiectilelor. Muniţiile nu trebuie atinse cu mâna sau alte obiecte. Ridicarea, transportul şi introducerea lor în diferite încăperi sau locuinţe se interzice, iar comercializarea către agenţii de colectare a fierului vechi se pedepseşte cu sancţiuni drastice. Muniţiile nu trebuie lovite, băgate în foc, tăiate cu fierăstrăul sau scule electrice şi în niciun caz nu trebuie folosite pentru improvizarea diferitelor unelte în gospodărie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro