Mergi la conţinutul principal

Au fost repornite fântânile arteziene din tot oraşul

• acestea au fost oprite pe tot parcursul verii, autorităţile motivând această decizie cu necesitatea respectării regulilor impuse de pandemia de coronavirus • inclusiv fântâna arteziană din Piaţa Traian, care în ultimii ani a trecut printr-un amplu proces de reabilitare, a fost pusă în funcţiune, începând de ieri

 

După o vară “pe uscat”, pe motiv de pandemie, brăilenii se pot bucura, măcar acum, de Zilele Brăilei, de răcoarea din preajma fântânilor arteziene din municipiu. În lipsa tradiţionalelor concerte şi a multor alte evenimente cu care eram obişnuiţi în această perioadă a anului, Primăria a considerat că este cazul ca măcar artezienele să funcţioneze. Reamintim că decizia de a le ţine închise pe timpul acestei veri a fost luată, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru a se evita aglomeraţia care s-ar fi putut forma în jurul lor. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, este posibil ca fântânile arteziene să fie lăsate să funcţioneze şi după Zilele Brăilei.

Vestea bună este că, de joi, 13 august, a fost pusă în funcţiune şi fântâna arteziană din Piaţa Traian, unul dintre monumentele istorice ale oraşului, care a trecut printr-un amplu program de reabilitare în valoare de nu mai puţin de  565.729 lei. În ciuda acestei sume considerabile, lucrarea executată de o firmă din oradea - “Oraexactă Systems” SRL - a avut o serie de probleme, titularul contractului fiind somat de Primărie să remedieze toate deficienţele, în caz contrar lucrarea neputând fi recepţionată. După repunerea în funcţiune a instalaţiei de apă, se va urmări dacă fântâna arteziană funcţionează la parametri normali. Rămâne de văzut cum se va rezolva şi problema petelor de rugină deja apărute pe corpul de fontă al monumentului, care a fost vopsit în albastru, deşi înainte de reabilitare avea culoarea neagră.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro