Mergi la conţinutul principal

Au fost reactivate comisiile de constatare a calamitatillor

Prefectul judetului Braila, Nicolae Mitroi, a emis miercuri, 25 ianuarie 2006, un ordin privind reactualizarea comisiilor care sa constate si sa evalueze pagubele din agricultura produse de calamitatile naturale in municipiul Braila, orasele Ianca, Faurei, Insuratei si comunele judetului Braila. Ordinul a fost emis la solicitarea directorului Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila, Vasile Suraianu, ca urmare a inregistrarii unor temperaturi extrem de scazute, minus 20 grade Celsius in aer si minus 26 grade la sol, temperaturi mult sub limita biologica de rezistenta a plantelor. Din informatiile oferite de Suraianu, comisiile vor fi formate dintr-un presedinte, si anume primarul comunei respective, si vor avea ca membri ingineri agricoli, reprezentanti ai Finantelor Publice, ai societatilor de asigurari - reasigurari si reprezentanti ai producatorilor agricoli.
Directorul DADR a anuntat ca, pina ieri, institutia pe care o conduce a primit instiintari de posibile pagube pentru 32.976 ha. Este vorba despre 17.976 ha griu, 2.375 ha orz, 394 ha orzoaica de toamna , 13.100 ha rapita, 15 ha de vie si 50 de livada.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro