Mergi la conţinutul principal

Au fost desemnați câștigătorii ediției a XIV-a a “Căluțului de Fildeș“

* competiția a revenit din acest an în circuitul național * turneul a fost organizat de cluburile Orizont 64 și Micul Prinț * câștigătorii au primit premii în bani, diplome, cupe, medalii și tricouri

 

În weekend-ul trecut, în eleganta sală a muzeului Brăilei “Carol I”, a avut loc ediția a XIV-a a tradiționalului turneu de șah clasic pentru copii și juniori cu vârste până în 14 ani “Căluțul de Fildeș“.

După o pauză de 5 ani timp, când s-a desfășurat numai pe plan local, turneul a reintrat în circuitul național, el fiind organizat în acest an de cluburile Orizont 64 (vicepreședinte Ionel Balcan) și Micul Prinț (președinte Iulian Preda). Competiția s-a desfășurat în sistem elevețian, 6 runde, pe patru secțiuni: nelegitimați, 6-8 ani, 8-10 ani și grupele reunite de 10-12 ani și 12-14 ani.

Au participat 49 de jucători reprezentând 13 cluburi din 6 orașe, Brăila, București, Pitești, Buzău, Constanța și Galați.

La grupa jucătorilor nelegitimați s-a impus Alexandra Ștefan de la Micul Prinț Braila (antrenor Iulian Preda) care a acumulat 5 puncte din 6 posibile. Aceasta a fost urmată în clasament de David Ungureanu, 4 puncte și Antim Zaharia, 4 puncte, ambii de la Palatul Copiilor Brăila. Cu 5 puncte obținute, din 6 posibile, Robert Escu de la Genius Galați a câștigat turneul rezervat grupei 6-8 ani. Pe locurile al doilea și al treila s-au clasat Patrick Bocăneală (Genius Galați), respectiv Andrei Simulescu (Șah Club Galați). Locul întâi la categoria de vârstă sub 6 ani băieți i-a revenit brăileanului Mihai Roșu de la Minerva iar la fete primul loc a fost adjudecat de Maria Voicu de la Rozmarin București.

Podiumul la categoria de vârstă 8-10 ani a fost ocupat de: 1. Ionuț Rareș Călin (Minerva Brăila), cu 4 puncte din 6 posibile, 2. Matei Zlate, 3. Andrei Mihali, ambii de la CSU București. Toți au avut același punctaj iar departajarea s-a făcut la Bucholtz. Pe locul al patrulea s-a clasat Victor Radu de la Micul Prinț Brăila. La fete s-a impus Maria Gheorghiu de la Genius Galați.

La turneul reunit 10-12 ani cu 12-14 ani victorios a fost Andreas Alexandrou de la Orizont 64 Brăila, sportiv pregătit de candidat maestru în șah Ionel Balcan. Cu 4 puncte din 6 posibile, neînvis în acest turneu, Alexandrou s-a clasat pe primul loc atât la general cât și la U14. Locul al doilea i-a revenit lui Ștefan Leu (CSM Galați), iar al treilea lui Matei Grigore (Orizont 64). Cei trei jucători au acumulat câte 4 puncte, astfel că ierarhia finală a fost stabilită după coeficientul Bucholtz. La U14, Mihaela Cristea (Diana Galați) s-a clasat pe locul al doilea iar Andreea Paiovici (CSM Galați) a ocupat poziția a treia. Și tot pe trei s-a clasat, la U12, Simona Cioată de la Micul Prinț.

Turneul U12 a fost câștigat de Ștefania Larisa Rădulescu, jucătoare legitimată la Micul Prinț, aceasta fiind urmată în clasament de Andreea Bianca Ionescu (Orizont 64) și Maria Zoican (Phoenix Buzău). Locul al patrulea i-a revenit brăilencei de la Orizont 64, Ana Maria Ene, iar Bogdan Ilie Antonie de la Micul Prinț a primit o mențiune.

Câștigătorii au fost recompensați cu premii în bani, diplome, cupe, medalii și tricouri. Competiția va fi omologată la FIDE și la Federația Română de Șah pentru calculul ELO și CIV.

“A fost o competiție reușită din toate punctele de vedere și mulțumim pe această cale tuturor celor implicați în buna desfășurare, Primăriei Brăila, Consiliului Județean, Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Muzeului Brailei “Carol I” și nu în ultimul rând pasionatului jucător de șah și cofondator al acesteui turneu, europarlamentarul Mihai Tudose, candidat maestru în șah”, a declarat Ionel Balcan, vicepreședintele clubului Orizont 64 Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro