• preţurile sunt cuprinse între 50 şi 200 lei, funcţie de înălţimea şi aspectul fiecărui exemplar • până acum, DAPT a primit solicitări pentru închiriere de spaţii de la şase comercianţi care urmează să îşi expună brazii zilele acestea
Brăilenii care îşi doresc în casă un brad natural de sărbători au deja posibilitatea să îşi cumpere unul. Deocamdată, până ieri un singur comerciant îşi instalase marfa, pe spaţiul închiriat de la Direcţia Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor, lângă Piaţa Mare. Potrivit conducerii DAPT, mai sunt şase solicitări pentru spaţii de închiriat, dintre care patru în zona Pieţei Mari, unul la Piaţa Concordiei şi unul în Piaţa Pistruiatul, din cartierul Viziru. Comercianţii respectivi urmează să îşi expună brazii în zilele următoare.
„Deocamdată avem doar aceste solicitări, dar probabil că, după data de 15 decembrie, vor mai veni şi alţi vânzători de brazi. Regulile pe care trebuie să le respecte aceştia sunt mult mai riguroase, conform noii legislaţii din domeniu”, ne-a informat Meluţa Drăguţ, directorul DAPT Brăila.
Ieri, Gigel Barbu, singurul comerciant care vindea brazi la Piaţa Mare avea o ofertă destul de variată, iar preţurile începeau de la 50 de lei, pentru exemplarele cu înălţime de până în 1,5 metri, 70 lei pentru cele cu înălţime cuprinsă între 1,5 şi 1,7 metri şi tot aşa. Cel mai mare preţ, 200 lei, era pentru brazii de 3 metri.
Cât priveşte provenienţa brazilor, Gigel Barbu ne-a spus că sunt aduşi din „ceea ce a mai rămas din pădurile Sovejei, judeţul Vrancea, dar şi de la Comăneşti, judeţul Bacău”. Comerciantul îşi lăuda marfa, spunând că brazii săi chiar au mirosul specific de cetină care este în măsură să înfrumuseţeze sărbătorile de iarnă în casele unde se face simţit. „Păi, ce, se compară cu brazii artificiali care miros a cauciuc şi fac mizerie în casă, fiindcă li se scutură spicele!?”, spunea comerciantul supărat pe concurenţa făcută de brazii din plastic care au invadat piaţa şi care, de ceva timp, sunt preferaţi de tot mai mulţi brăileni.