• proiectul prevede renunțarea la liniile de tramvai • în schimb, pe această rută vor circula autobuze electrice care urmează să intre în dotarea municipalității • carosabilul va beneficia de un covor asfaltic nou, trotuarele vor fi reabilitate, la fel și spațiile verzi • lucrările vor fi executate de Tancrad Galați
Un proiect despre care se vorbește de câțiva ani a intrat, în sfârșit, în execuție. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Șoselei Baldovinești, de la intersecția cu bulevardul Dorobanților până la ieșirea din municipiu. Constructorul desemnat în urma unei licitații este ”Tancrad” SRL Galați, iar termenul de execuție este până la finalul anului viitor. După cum se știe, Tancrad lucrează în prezent și la reabilitarea bulevardului Independeței, cu un ritm de execuție relativ bun, și rămâne de văzut dacă firma gălățeană va face față, simultan, celor două proiecte destul de complexe. În urmă cu câteva luni, când a anunțat că Tancrad a câștigat licitația și pentru Șos. Baldovinești, primarul Marian Dragomir s-a declarat încrezător că nu vor fi probleme la punerea în operă a ambelor intervenții simultan.
Conform proiectului aprobat în 2020 de Consiliul Local Municipal, lucrările de reabilitare și modernizare vizează o structură rutieră flexibilă, cu câte două benzi de circulație pe sens (prima de la trotuar fiind destinată traficului auto și a doua numai transportului în comun, cu autobuze electrice), banda dedicată transportului în comun, fiind realizată pe amplasamentul actual al liniilor de tramvai, care se vor demola. Pe Șoseaua Baldovinești au fost proiectate câteva zeci de locuri de parcare, fiind prevăzută și reparația podului peste calea ferată, cu păstrarea structurii și a stâlpilor de iluminat. Se va realiza și un aliniament stradal alcătuit din plantarea a 150 de arbori la o distanță de 0,5 m față de bordură. Aceștia vor fi plantați din 10 în 10 m pe zona trotuarului, într-o alveolă care va avea dimensiunile conform standardelor. S-a luat în calcul și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă, cât și cea de canalizare. Firma care a elaborat documentația este SC Baicons Impex SRL.
Investiția este finanțată prin bani europeni, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 4.1, apelul de proiecte nr. POR/2017/4/4.1/1. Valoarea totală a investiției, aprobată în urmă cu doi ani de consilierii locali din acea perioadă, este de 64.914470,26 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă: 61.639.503,48 lei cu TVA. Contribuția proprie a Municipiului Brăila la acest proiect a fost aprobată la nivelul de 4.507.756,85 lei, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului în cuantum de 3.274.966,78 lei, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului în cuantum de 1.232.790,07 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.