Mergi la conţinutul principal

Au început înscrierile pentru a doua sesiune a Bacalaureatului

* cei care vor să susțină din nou probele la care au ”picat” se pot înscrie în perioada 19-26 iulie * examenele scrise încep pe 16 august

 

Absolvenții de liceu care nu au promovat Bacalaureatul mai au o șansă în toamnă. Fie că sunt din seria curentă sau seriile anterioare, în perioada 19-26 iulie se fac înscrieri pentru a doua sesiune a ”examenului maturității”, iar actele necesare se depun la secretariatele liceelor absolvite de fiecare candidat. Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente: certificat de naștere și, după caz, de căsătorie, actul de identitate, foaia matricolă și adeverință cu notele la probele pentru care solicită recunoașterea notelor.

Pentru candidații din seriile anterioare, în situația schimbării domiciliului în altă localitate, aceștia se pot înscrie pentru a susține bacalaureatul la o unitate de învățământ de același profil, stabilită de comisia de bacalaureat județeană din județul în care se află noul domiciliu al candidatului.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, probele scrise încep pe 16 august, prima testare fiind la Limba și literatura română. Pe 17 august va avea loc proba obligatorie a profilului, iar pe 18 august proba la alegere a profilului și specializării. Primele rezultate se vor afișa pe 31 august, iar în aceeași zi se pot depune și contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe 2 septembrie.

Reamintim că, în prima sesiune a examenului de Bacalaureat, promovabilitatea la Brăila a fost de 76,75% (candidați din seria curentă și seriile anterioare). La examen au participat 1.604 candidați, din care 1.231 au reușit să promoveze. În rândul seriei curente promovabilitatea a fost de 83,4%, județul Brăila fiind pe locul 3 pe țară.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro