Mergi la conţinutul principal

Au început înscrierile la Titularizare

• în Brăila sunt vacante 68 posturi de titulari (angajare pe perioadă nedeterminată) și peste 270 posturi pentru suplinitori (angajare pe perioadă determinată) • înscrierile au loc până pe 17 mai, iar proba scrisă va avea loc în luna iulie

 

De luni, 8 mai, au început înscrierile la Concursul național de Titularizare în învățământ, sesiunea 2023, examenul care le permite profesorilor sau absolvenților să obțină un post în învățământ. La nivelul județului Brăila, potrivit platformei titularizare.edu.ro, sunt scoase la concurs 68 posturi de titulari, adică pe perioadă nedeterminată, majoritatea în municipiu.

Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru educatori - 10 posturi, învățători - 8 și la disciplinele muzică instrumentală (Liceul de Arte) - 9 posturi,  pregătire/instruire practică - 6 posturi. De asemenea, sunt vacante 19 posturi de profesori în centre și cabinete de asistență psihopedagogică (consilieri școlari). Numărul mare de posturi apare deoarece din anul școlar viitor fiecare unitate de învățământ trebuie să aibă un post de consilier școlar.

În ceea ce privește posturile de suplinitori (pe perioadă determinată), în municipiu și județ sunt peste 270 de locuri, iar aproape jumătate dintre acestea vizează educatorii și învățătorii.

Înscrierile la Titularizare se fac până pe 17 mai. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, probele practice și inspecțiile speciale la clasă au loc în perioada 24 mai – 30 iunie 2023. Proba scrisă va avea loc în vară, pe 12 iulie.

Pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor (angajarea pe perioadă determinată), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Anul trecut, în Brăila, rezultatele la Titularizare au fost sub media națională. Concret, din cei 338 profesori care au susținut examenul pentru a ocupa un post de titular doar circa 48% au reușit să obțină note peste 7 (50,73% rata de promovare la nivel național).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro