Mergi la conţinutul principal

Au început înscrierile la examenul de bacalaureat

• elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a pot depune cererile de înscriere în perioada 27-31 mai

 

S-a dat startul înscrierilor pentru sesiunea din vară a examenului naţional de bacalaureat. În perioada 27 mai-31 mai, elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, atât din seria curentă, cât şi din seriile anterioare, pot depune cererile pentru a susţine “examenul maturităţii”. De asemenea, vineri, 31 mai, se încheie cursurile pentru elevii din ultimii ani de liceu.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, sesiunea de vară a examenului de bacalaureat se va desfăşura în lunile iunie-iulie. Candidaţii vor susţine mai întâi probele de evaluare a competenţelor, probele scrise fiind programate ulterior. Astfel, prima probă va avea loc luni, 3 iunie, atunci când se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), testare care va continua şi în data de 4 iunie.

În 7, 10 şi 11 iunie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie vor fi testate competenţele lingivistice pentru o limbă străină (proba C). Absolvenţii de clasa a XII-a de o altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română - Ea), se va ţine pe 1 iulie. Proba obligatorie a profilului - Ec) - se va desfăşura miercuri, 3 iulie, iar cea la alegere a profilului şi specializării va fi pe 4 iulie.

Primele rezultate de la BAC vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12:00. Depunerea contestaţiilor se va face între orele 12:00 şi 16:00 în aceeaşi zi. În perioada 9-12 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 13 iulie.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, la începutul acestui an şcolar figurau înscrişi 2.161 elevi: 1.814 (clasa a XII-a, zi), 347 (clasa a XIII-a, seral şi frecvenţă redusă).

 

Calendar sesiunea a doua

 

Candidaţii care nu vor promova examenul de bacalaureat în prima sesiune vor putea susţine din nou probele în toamnă, conform umătorului calendar:

- 15 - 19 iulie: înscrierea candidaţilor;

- 26 iulie: înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe;

- 21 august: limba şi literatura română - proba scrisă;

- 23 august: proba obligatorie a profilului - proba scrisă;

- 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - proba scrisă;

- 27 şi 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română;

- 30 august şi 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale;

- 2 - 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;

- 3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00);

- 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor;

- 7 septembrie: afişarea rezultatelor finale.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro