Skip to main content

Atragerea investitorilor trebuie sa fie o prioritate pentru primar

Continuam sa-i chestionam pe posibilii candidati ai PSD la primaria municipiului, privind modul in care vad ei rezolvarea unora dintre problemele importante ale Brailei. De aceasta data, tema data s-a referit la modul in care poate un primar sa atraga investitori, fie ei romani sau straini. Cum senatorul Aurel Simionescu a refuzat sa mai faca vreun fel de comentarii in calitate de posibil candidat, au ramas numai doi interlocutori.
Viorel Balcan este de parere ca atragerea investitorilor ar trebui sa fie unul dintre obiectivele prioritare ale unui primar. El leaga aducerea investitorilor in judet de dezvoltarea economiei locale si de cresterea numarului locurilor de munca. "Administratia locala are obligatia de a atrage acesti investitori, de a crea facilitati pentru ei, si ma refer la anumite gratuitati, la anumite scutiri de taxe si impozite locale, ceea ce i-ar face sa vina cu tot sufletul. Trebuie, in acelasi timp, sa fim atenti la ce fel de oameni vin in Braila, pentru ca s-au perindat foarte multi care vin la mica ciupeala si nu au realizat prea multe. Sigur, ii exclud de aici pe cei care au venit sa investeasca in domeniul confectiilor, si au venit motivat, dat fiind ca pe lohn s-au putut deschide foarte multe fabrici. Printre cei care au venit, dintre straini, nu avem prea multe reusite, cu exceptia lui AKER, iar dintre investitorii romani care au venit pe piata braileana n-au demonstrat nimic, au taiat utilaje si instalatii pentru fiare vechi, au cistigat poate de citeva ori mai mult decit au investit si n-au realizat mare lucru pentru Braila. Trebuie acordata mare atentie celor care vin, trebuie luate cit mai multe informatii despre acestia si daca sint seriosi, trebuie sprijiniti".
Si consilierul municipal Doru Damian este de parere ca investitiile sint generatoare de locuri de munca si de venituri atit pentru populatie, cit si pentru administratie. In opinia sa, acum, mai mult decit oricind, pe fondul accesului Romaniei in Uniunea Europeana, autoritatile locale au datoria sa se implice in atragerea de investitii publice ori private, care sa recapitalizeze Braila. Damian considera ca Primaria poate actiona, in acest scop, pe mai multe directii: * amenajarea infrastructurii cu utilitati, pentru a o face atractiva la concesionare, inchiriere etc., in vederea realizarii unor obiective economice; * crearea unei subdiviziuni de profesionisti, care sa se ocupe efectiv de elaborarea unor proiecte viabile pentru Braila, sau externalizarea acestei activitati; * crearea unui parteneriat real si viabil intre Primarie - Consiliul Local Municipal - oameni de afaceri - Camera de comert si Industrie a judetului; * organizarea de
licitatii corecte si eliminarea cuvintului "spaga" din vocabularul celor care au obligatii profesionale pe aceasta linie; * cooperarea cu institutiile statului, pentru acordarea de facilitati financiare prevazute de lege pentru realizarea unor obiective de interes public; * informarea pe oricare canal, cu privire la posibilitatile oferite de zona noastra, pe domenii de activitate; * lobby la nivelul autoritatilor centrale in vederea nominalizarii Brailei, ca un potential partener de discutii si bussines.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu