Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ATOP: "Politia braileana s-a descurcat bine in 2005"

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Braila este de parere ca Inspectoratul de Politie al Judetului Braila s-a descurcat bine in 2005, in ceea ce priveste cunoasterea si stapinirea fenomenului infractional. In cadrul unui raport prezentat in plenul ultimei sedinte CLM, ATOP a adus la cunostinta celor prezenti ca pe tot parcursul anului trecut au fost desfasurate activitati in parteneriat, care au vizat in principal prevenirea delincventei juvenile si victimizarii minorilor, violenta domestica intrafamiliala, traficul de persoane, consumul abuziv de alcool, precum si prevenirea fenomenului coruptiei. Conform informatiilor oferite de presedintele ATOP Braila, Ion Rotaru, autoritatea a organizat consultari cu membrii comunitatilor locale cu scopul de a cunoaste problemele cu care se confrunta acestea, dar si despre modul in care acestea colaboreaza cu reprezentantii unitatilor de politie: "Am avut mai multe intilniri intre reprezentantii comunitatilor locale si cei ai Politiei, la nivelul oraselor Braila, Ianca, Insuratei si a unor comune din judet. Dezbaterile au fost interactive, persoanele prezente fiind angrenate intr-un dialog deschis, avind posibilitatea de a veni cu intrebari legate de problemele care le framinta. De asemenea, au fost identificate si sesizate si citeva deficiente in activitatea unitatilor de politie si s-au propus solutii care au fost comunicate conducerii IPJ Braila, precum si sefilor unitatilor de politie, in vederea luarii operative a masurilor de inlaturare a deficientelor". Ion Rotaru a mai precizat ca in urma acestor dezbateri, precum si a simpozioanelor sustine de-a lungul anului - care au avut ca tema dezbaterea climatului de ordin si siguranta publica - la care au participat toti factorii implicati, au reiesit o serie de probleme, care trebuie neaparat rezolvate in viitorul apropiat: "Am constatat necesitatea ca Inspectoratul Scolar sa solicite, in scris, sprijin Inspectoratului de Jandarmi Braila in vederea asigurarii unei monitorizari zilnice a institutiilor de invatamint cu efective de jandarmi, ca urmare a modificarilor legislative care privesc organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane. Totodata, s-a hotarit constituirea de comisii mixte in vederea monitorizarii agentilor comerciali care desfac bauturi alcoolice pe linga institutiile de invatamint atit in mediul urban, cit si in comunele judetului". Conform sursei citate, cu ocazia acelorasi intruniri, s-a cerut si o mai mare prezenta a politistilor si jandarmilor in tirguri si oboare. ATOP nu a omis nici activitatea Garzii Financiare, careia i s-a sugerat sa faca mai multe controale inopinate privind, mai ales, transportul de calatori efectuat de persoane sau firme neautorizate.
Mai mult, presedintele ATOP a mai explicat ca, urmare a discutiilor purtate in cadrul Comisiei pentru probleme sociale, standarde profesionale, consultanta si drepturile omului precum si la sesizarea organelor de politie, a fost constatat faptul ca nu este respectata HCJ Braila nr. 95/2003 privind stabilirea contraventiilor si sanctionarea faptelor care tulbura grav activitatea educativa, ordinea publica si bunele moravuri in unitatile de invatamint si zona limitrofa din judetul Braila, motiv pentru care a fost transmisa o adresa catre toate scolile din judet, prin care se solicita sprijin directorilor acestor institutii de invatamint, in vederea identificarii agentilor economici in culpa. Seful ATOP a explicat ca, pe baza centralizarii raspunsurilor primite, se va proceda la rezolvarea cu operativitate a situatiei cu sprijinul IPJ Braila si ca, in acelasi timp, a fost transmisa o adresa catre Prefectura prin care s-a solicitat sprijin pentru aplicarea acestei hotariri.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii