Mergi la conţinutul principal

Atmosferă încărcată la Alegerile din Viziru

* vizirenii au fost chemaţi, ieri, la urne pentru a-şi alege un nou primar, după decesul recent al PSD-istului Dima Priceputu, care s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2 * încă de la primele ore de la deschiderea secţiilor de votare şi până la prânz, deja peste 1.000 din cei aproape 5.000 de alegători aşteptaţi la urne îşi exprimaseră opţiunea * oamenii ne-au declarat că speră ca noul primar să le modernizeze comuna * şi partidele s-au mobilizat încă de dimineaţă, toată “floarea” scenei politice brăilene fiind prezentă, ieri, în Viziru

 

 

 

 

Forfotă şi agitaţie, ieri, pe scena politică brăileană, în contextul Alegerilor Locale Parţiale din Comuna Viziru. Aşa cum se ştie, duminică, 27 iunie, au avut loc alegeri parţiale în 36 de localităţi din 23 de judeţe la nivel naţional, printre care şi în Comuna Viziru din Brăila. Secţiile de votare s-au deschis la ora 07:00, alegătorii fiind aşteptaţi la vot pentru a-şi alege primarii şi, într-o singură comună din ţară, Consiliul Local. Alegerile parţiale s-au desfăşurat în 6 oraşe şi 30 de comune, 176 de secţii de votare fiind deschise până la ora 21:00.

În comuna Viziru, oamenii au fost chemaţi la urne pentru a-şi alege un nou primar, după decesul recent al PSD-istului Dima Priceputu, care a contractat virusul SARS-CoV-2. Au fost cinci candidaţi înscrişi pe buletinele de vot, din partea PSD, PNL, AUR, USR şi PMP. Încă de la primele ore ale zilei şi până la prânz, deja merseseră la urne peste 1.000 din cei aproape 5.000 de alegători înscrişi pe liste.

Mai exact, în comuna Viziru sunt patru secţii de votare cu 4.887 de votanţi înscrişi pe liste permanente şi complementare. Situaţia împărţirii votanţilor pe cele patru secţii a fost următoarea: la Şcoala cu clasele I-VIII Viziru au fost înscrişi pe listele permanente 1.428 de oameni; la Centrul Educaţional Viziru erau aşteptaţi la urne 1.658 de oameni; la Şcoala din Lanurile - 888 de persoane aşteptate la vot, iar la cealaltă secţie din şcoala respectivă - 912 alegători pe listele permanente.

 

Speranţele vizirenilor

 

Redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” au mers în Viziru şi în satul Lanurile de dimineaţă pentru a lua pulsul alegerilor de la faţa locului. Întrebaţi pentru ce anume au votat, oamenii şi-au exprimat speranţa în privinţa unui viitor mai bun, locuri de muncă şi dezvoltarea comunei.

Să avem un primar bun aici în Viziru, să ne facă trotuare bune şi să aibă grijă de toată lumea aici, din Viziru. Pentru asta am votat!”, ne-a declarat Ilie Băluţă, un localnic, în timp ce soţia sa, Fănica Băluţă ne-a transmis că viitorul primar trebuie să fie ”un bun organizator”.

Un alt locuitor al comunei ne-a spus la ieşirea de la urne că îşi doreşte să aibă parte de lucruri mai bune: ”Să ne modernizeze şi nouă comuna. Lucruri bune. Să ne tragă şi nouă gaze. Şi foştii primari au făcut şi se fac în continuare lucruri bune”.

O altă localnică, Ioana Barbu, a afirmat că îşi doreşte locuri de muncă pentru tineri, dând ca exemplu înfiinţarea unei fabrici de conserve.

Ce aşteptări să avem?! Să facă şi comuna asta mai bună. Locuri de muncă la tineret. Să facă o fabrică de conserve. Să facă ceva! Noi deja avem o vârstă. Mai întâi votăm partidul care să ne ajute, să mărească pensiile. Unde ajungem?! Sunt bolnavă, nu poţi să îţi iei un medicament?! Sunt văduvă, ţin o casă! Plătesc curentul, plătesc apă, plătesc telefonia mobilă. Trebuie să am şi eu un telefon. Sunt probleme, chiar dacă suntem la ţară”, a spus aceasta.

La rândul său, Jenel Purcărea ne-a transmis că îşi doreşte o comună dezvoltată, motiv pentru care a votat cu speranţa spre ”ceva mai bun”.

Oamenii care au mers la urne, ieri, au fost în special cei mai în vârstă, însă şi o parte dintre tineri s-au mobilizat încă de dimineaţă.

 

Forfotă mare şi mobilizare în rândul partidelor

 

Alegerile din Viziru au prezentat interes în mod special pentru liderii politici, astfel că toate partidele care au avut candidat s-au mobilizat şi ”au păzit” secţiile de votare. De altfel, toţi candidaţii au vizitat secţiile de votare pentru a se asigura că totul se derulează corect. Redactorii ”Obiectiv – Vocea Brăilei” prezenţi dimineaţă la faţa locului, au remarcat că dintre PSD-işti, în Viziru, s-a deplasat şeful organizaţiei, senatorul Ion Rotaru, deputatul Florin Mircea, consilierul judeţean Marius Dobrotă etc. De asemenea, agitaţie era şi în tabăra PNL, unde deputatul Alexandru Popa şi oamenii din echipa sa se aflau în Viziru şi supervizau bunul mers al alegerilor. Nici membrii PMP, USR şi AUR nu au lipsit din peisaj. De altfel, având în vedere că toată ”floarea” politicii brăilene s-a adunat la Viziru, abia dacă mai era loc pe străzi din pricina maşinilor parcate în apropierea secţiilor. Lucru remarcat chiar şi de unii localnici, care au ţinut să ne precizeze că nu au mai asistat la aşa ceva în timpul alegerilor precedente.

Speranţa mea este aceea că locuitorii comunei Viziru vor alege astăzi o persoană care ştie toate problemele cu care se confruntă comunitatea zi de zi, dar care are experienţă administrativă, prin urmare şi pârghiile necesare, şi priceperea pentru a le rezolva. Oricare va fi rezultatul, sper că alegătorii din Viziru şi din satul Lanurile să aibă conştiinţa împăcată. Deci să îşi aleagă cel mai bun primar pentru ei, cineva care să-i reprezinte cu succes pe viitor”, a declarat Ion Rotaru, ieri, în timpul derulării procesului de votare în Viziru.

La rândul său, deputatul Alexandru Popa a ţinut să le transmită vizirenilor că indiferent de rezultat, liberalii vor rămâne alături de cetăţenii de acolo.

Am încredere mare în vizireni, că vor alege cu mintea şi că vor alege o fiică a satului, cum este doamna Mariniuc. Oricare ar fi rezultatul, noi le mulţumim pentru susţinerea pe care ne-au arătat-o în campanie şi le promitem că în orice situaţie vom fi alături de dumnealor pentru dezvoltarea comunei”, a afirmat Popa.

Precizăm că poliţiştii şi jandarmii au fost mobilizaţi, de asemenea, într-un număr considerabil în Viziru şi satul Lanurile, pentru a veghea asupra bunului mers al procesului de votare.

Alegerile Locale Parţiale din Comuna Viziru încă se derulau, ieri, la ora închiderii ediţiei print ”Obiectiv – Vocea Brăilei”, însă cititorii noştri au putut consulta prezenţa la vot pe site-ul cotidianului, la fel ca şi rezultatul alegerilor. Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro