Skip to main content

"Athena" a inceput sa se trezeasca la viata

Dupa citeva saptamini in care a dat semne de moarte clinica, firma "Athena" a inceput sa se trezeasca la viata. Utilajele filialei brailene a firmei grecesti care a cistigat contractul de extindere a sistemului de canalizare in cartierele marginase ale Brailei si-au facut aparitia in cartierul Radu Negru si au inceput sa sape fundatiile mai multor strazi. Pe de o parte, locuitorii cartierului respectiv se bucura ca a inceput si la ei refacerea strazilor pe care s-au montat conductele subterane. Pe de alta parte, insa, se tem sa nu treaca prin experienta nefericita a chercenilor, care asteapta de luni de zile sa li se repare strazile sapate si abandonate in stadiul de santier. Exista, de altfel, voci autorizate care contesta stilul de lucru al grecilor de la "Athena". "In loc sa inceapa sa sparga strazile din Radu Negru, mai bine terminau ce au inceput in Chercea", ne-a spus fostul senator Viorel Balcan, actualul director al "Drumuri si Poduri" Braila SA. Acesta este foarte suparat pe "Athena", cu care a colaborat in calitate de subcontractant, facind fundatii pentru citeva strazi si asfaltind alte citeva. Valoarea acelor lucrari, de mai multe sute de mii de euro nu a fost achitata nici pina in prezent, Balcan jurindu-se sa nu mai colaboreze cu grecii decit daca i se dau banii in avans. De altfel, dupa cum se stie, "Athena" Braila a acumulat catre subcontractanti si furnizori de materii prime datorii de peste 70 miliarde de lei vechi, motiv pentru care, la sfirsitul anului trecut, s-au facut primii pasi spre introducerea sa in procedura de faliment. Asta in pofida faptului ca, pentru lucrarile deja efectuate, grecii au incasat 8 milioane de euro, din cele 17,7 milioane cu care e finantata extinderea canalizarii si asfaltarea strazilor aferente. Din aceasta suma, 75% reprezinta un imprumut european nerambursabil, iar 25% este contributia Consiliului Local Municipal. Proiectul ar fi trebuit finalizat pina pe 31 decembrie 2006, dar la acea data nu era gata decit in proportie de circa 60%. Din cauza intirzierii, firmei "Athena" Braila i s-a blocat un credit bancar in valoare de 2,5 milioane de euro, iar lucrarile au intrat pe linie moarta.

Ministrii liberali promit sa ajute Braila, dar nu se tin de cuvint

Dupa cum v-am mai informat, la ora actuala primarul Constantin Cibu se straduieste sa-i convinga pe oficialii de la Ministerul Economiei si Finantelor sa accepte o prelungire a termenului final de executie a proiectului pina la sfirsitul lunii iunie a.c., astfel incit "Athena" sa poata lua creditul si sa se apuce masiv de treaba. In ciuda vizitelor repetate ale primarului la Bucuresti si in pofida declaratiilor facute de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, aflat in Braila in campania electorala pentru referendum, cum ca va impulsiona rezolvarea acestei probleme, saptaminile trec una dupa alta fara nici un rezultat.
Primarul Cibu ne-a declarat ca lucrarile efectuate in prezent de "Athena" se datoreaza unei finantari facute de firma mama din Grecia. Tot primarul ne-a spus, insa, ca suma primita nu poate acoperi nici pe departe necesarul pentru finalizarea proiectului, adica asfaltarea tuturor strazilor pe care s-a montat sistemul de canalizare. Surse din interiorul firmei "Athena" spun, totusi, ca banii primiti au reprezentat o adevarata bula de oxigen. "Ni s-au platit salariile restante si se achizitioneaza masiv balast pentru fundatiile strazilor, iar programul de lucru a revenit la 9 ore!", ne-a declarat unul dintre angajatii grecilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu