Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In atentia agentilor economici

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca revine cu informatii referitoare la contributiile care se achita la bugetul asigurarilor pentru somaj. Astfel, angajatorii au obligatia de a retine si de a vira lunar contributia individuala la bugetul asigurarilor pentru somaj, a carei cota este de 0,5 % si se aplica asupra venitului brut realizat lunar.
Contributia datorata de angajatori la bugetul asigurarilor pentru somaj este de 1 % in perioada ianuarie - noiembrie si 0,5 % incepind cu luna decembrie si se aplica asupra sumei veniturilor care constituie baza de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj. "Contributia datorata de catre persoanele asigurate in baza contractului de asigurare pentru somaj este de 1,5 % in perioada ianuarie - noiembrie si 1 % incepind cu luna decembrie si se aplica asupra venitului lunar declarat in contractul de asigurari pentru somaj. Contributia datorata de angajator la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale este de 0,25 % si se aplica asupra sumei veniturilor care constituie baza de calcul a contributiei individuale la bugetul asigurarilor pentru somaj realizate de salariatii incadrati cu contract individual de munca, potrivit legii", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.
Cotele prevazute anterior se aplica incepind cu veniturile aferente lunii ianuarie 2008 si, respectiv, cu cele aferente lunii decembrie 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii