Mergi la conţinutul principal

Atenție, se oprește apa în aproape jumătate de oraș, timp de două zile

* CUP "Dunărea" va derula lucrări de modernizare a conductei subteranei de pe Șos. Baldovinești, de joi, 13 iulie, ora 00.00 și până vineri, 14 iulie, ora 14.00 * vor fi afectați, printre alții, brăilenii din zona Gării CFR, Autogară, blocurile de pe Strada G-ral Eremia Grigorescu și din cartierele Apollo, Marna, Siretului * de asemenea, va rămâne fără apă potabilă UM 01764 și sediul Jandarmeriei Brăila, de pe Strada Industriei * potrivit CUP „Dunărea” Brăila SA, consumatorii din cartierele Brăilița, Progresul, Vidin , Pisc și Locuri Noi vor fi afectați de reducerea presiunii și a debitului apei potabile

 

 

 

Ample lucrări programate la rețeaua de alimentare cu apă, care vor afecta, în premieră, aproape jumătate de oraș, din zona Gării CFR și până în cartierul Vidin.

Potrivit Companiei de Utilități Publice (CUP) „Dunărea” Brăila, începând de joi, 13 iulie 2023, orele 00.00 și până vineri, 14 iulie 2023, ora 14.00, se va întrerupe furnizarea apei potabile în mai multe zone din municipiul Brăila, pentru executarea unor lucrări la conductele magistrale care transportă apă potabilă pe Șoseaua Baldovinești din cartierul Nedelcu P. Chercea.

Astfel, vor fi afectați de sistarea alimentării cu apă consumatorii casnici, agenții economici și instituțiile publice alimentați din Stația Hidrofor PT Verdun - Apollo, și anume: blocurile din Ansamblul Apollo (A1, A2, A2bis, A3, A4, A4bis, A6, A7), blocurile de pe strada General Eremia Grigorescu (1, 2-2bis, 2A, 2B, 2C, 3A, 3B, 5A, 5B, 5bis, 11, 56, 59, 60, 63), Hotel Armată UM 01764 (Strada General Eremia Grigorescu), Școala „Constantin Sandu-Aldea”, Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” și consumatorii de pe Strada Verdun.

De asemenea, se va opri alimentarea cu apă potabilă a consumatorilor alimentați din Stația Hidrofor Marna, și anume: blocurile din Ansamblul Marna (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10), Unitatea Militară 01764 și Complexul comercial Marna, precum și consumatorii alimentați din Stația Hidrofor Prometeu: blocurile Uranus, Selena, Saturn, Jupiter, Neptun, blocurile ANL (F, G1, G2, H1, H2), blocurile de pe Strada Siretului (S1, S2, S3, S4A, S4B, Bloc CFR, Cămin CFR), Grădinița nr. 21 de pe Srada Mihail Kogălniceanu, consumatorii de pe Strada 13 Septembrie, Strada Siretului (inclusiv Gara CFR cu anexe și Autogara Brăila), Strada Decebal (de la Podul Apollo spre zona Progresul, numerele 77-104), Jandarmeria Brăila (Strada Industriei) și consumatorii de pe Șoseaua Baldovinești (numerele 2, 4, 6 și 8). Vor fi afectați, de asemenea, consumatorii de pe Strada Apollo (cuprinși între numerele 28 și 63, zona Pod Apollo - Bulevardul Dorobanți) și cei de pe Strada Ion Ghica, racordați la rețelele de transport apă potabilă.

Nu în ultimul, brăilenii din cartierele aflate în nordul orașului - Brăilița, Progresul, Vidin , Pisc și Locuri Noi/Timpuri Noi - vor fi afectați serios de reducerea presiunii și a debitului de furnizare a apei potabile.

Regretăm faptul că vor fi afectați de aceste lucrări mai mulți utilizatori și îi asigurăm că societatea noastră va face tot ce este necesar pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile într-un timp cât mai scurt. Aceste intervenții sunt, însă, necesare pentru modernizarea rețelelor de distribuție a apei potabile. Totodată, îi rugăm pe abonații afectați de lucrări să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei. Vă aducem la cunoștință că, la reluarea alimentării cu apă potabilă, este posibil ca, la robinete, să curgă apă tulbure din cauza antrenării depunerilor din conducte. Recomandăm să se folosească apa doar în scopuri menajere, pentru scurt timp, până la limpezirea ei”, se mai precizează în comunicatul reprezentanților Companiei de Utilități Publice „Dunărea” Brăila.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro