Mergi la conţinutul principal

Atenție pescari, începe prohibiția!

* pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești este interzis pe o durată de 60 de zile * perioada de prohibiție începe pe 9 aprilie și se încheie pe 7 iunie

 

În Monitorul Oficial din 19 martie, 2021, a fost publicat Ordinul privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii. În baza acestui act, s-au instituit deja măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, mai precis, între 9 aprilie și 7 iunie inclusiv. În apele care constituie frontieră de stat, prohibiția durează 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv.

“Pescuitul sportiv este interzis în perioada 9 aprilie – 7 iunie la toate speciile de pești, inclusiv la răpitori. Este perioada de prohibiție de 60 de zile stabilită prin ordonanța de prohibiție, publicată în Monitorul Oficial, pe 19 martie”, ne-a declarat Dumitru Bănică, vicepreședinte AJVPS Brăila pe probleme de pescuit.

Sursa citată a menționat că în continuare, cu excepția fluviului Dunărea, pentru toate celelalte ape din județul Brăila, pescarii vor avea nevoie de un permis vizat de AJVPS Brăila.

“După ce se va încheia perioada de prohibiție, pescarii vor putea pescui pe râurile, pârâurile, canalele de irigații etc, din județul nostru numai cu permisul vizat pe anul în curs la AJVPS Brăila”, a mai spus Dumitru Bănică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro