Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atanasiu: Mi-a fost "fabricat" un dosar politic

Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, sustine ca presedintele Traian Basescu i-a atribuit afirmatii pe care nu le-a facut niciodata, cum este aceea ca ar fi numit armata “un musuroi de furnici" si ca recentele declaratii ale sefului statului Ii confirma ideea ca este o tinta politica si victima unui abuz.
"Eu m-am referit doar la grupurile de interese care roiau In jurul Ministerului Apararii. Am deranjat un grup de generali si ofiteri superiori din cadrul Armatei, care, potrivit procurorilor si controalelor de audit, au confundat bugetul institutiei cu propriul buzunar", a continuat Atanasiu, precizind ca nu stie daca cei vizati de anchetele penale sint vinovati si ca acest lucru urmeaza sa fie decis de justitie, nu de Traian Basescu.
Ministrul suspendat al Apararii a mai spus ca i-a deranjat pe cei care erau obisnuiti sa Incheie contracte de miliarde de lei cu o singura sursa sau prin Incredintare directa, modalitati frecvent utilizate pina la venirea sa In fruntea ministerului. "Aici este fondul problemei pe care presedintele Il ignora, doar pentru ca ar trebui sa-mi dea dreptate", a continuat el.
"Iata de ce toate acestea si recentele declaratii ale presedintelui Imi confirma ideea ca la Palatul Cotroceni mi-a fost "fabricat" un dosar politic, ca sint o tinta politica si victima unui abuz, pentru simplu motiv ca nu m-am facut pres In fata presedintelui si am propus retragerea trupelor romanesti din Irak", a subliniat Atanasiu, In comunicat.
El a opinat, de asemenea, ca dosarul pe care l-a cerut si l-a primit de la Comisia prezidentiala este Inca o dovada ca a fost gasit vinovat de Palatul Cotroceni Inainte ca macar sa fie judecat. "Dosarul nu contine nici o dovada care sa ma incrimineze si Il invit pe dl. presedinte sa faca public acest dosar", a continuat el.
Atanasiu a mai spus ca aceasta convingere i-a fost Intarita de "uluitoarea declaratie" a consilierului prezidential Theodor Stolojan, care a spus presei ca, daca si-ar fi cerut iertare, cazul ar fi fost Inchis. "Este cea mai evidenta dovada ca suspendarea mea s-a facut pentru delict de opinie si nu pentru ca as fi savirsit vreo infractiune", a adaugat el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii