Mergi la conţinutul principal

Atacul violent din “Irish Pub”. Interlopul Soare, în fața magistraților

* procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a definitivat ancheta în dosarul atacului violent din localul “Irish Pub” aflat pe Calea Călărașilor, unde Marian Dănuț Soare și-a vărsat nervii pe un fost angajat * altercația s-a produs în ianuarie 2018, asta după ce un bărbat cu care Soare avea ceva de împărțit, respectiv Mazochi Georgian, după cum se arată pe site-ul instanței, s-a întâlnit cu interlopul * în timp ce era la local, Georgian a primit un mesaj prin intermediul unui ospătar, chiar de la Soare: «să se ridice și să iasă afară imediat, că dacă nu, îl omoară cu bătaie» * Soare a venit apoi și l-a luat la pumni pe tânărul respectiv

 

 

Final de anchetă în cazul atacului violent din localul “Irish Pub” de pe Calea Călărașilor, vizavi de Palatul Justiției. Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a lui Marian Dănuț Soare, interlop cunoscut ca lider al grupării din Obor, pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare. Anul trecut, în luna ianuarie, Soare l-a agresat și amenințat pe un fost angajat. Scandalul a fost unul de amploare. Polițiștii au intervenit în forță și au descoperit în interiorul restaurantului mai multe arme albe, șase cuțite și un baston metalic, aruncate în spatele caloriferului. Culmea, niciuna dintre persoanele aflate în zonă nu deținea armele albe apărute, așa peste noapte, în interiorul localului. Nici cine le-a aruncat pe jos nu se știe, asta pentru că, din cauza unui stâlp, camerele video nu au surprins imagini concludente. A fost vorba despre o reglare de conturi între Dănuț Soare și fostul său angajat, Mazochi, în vârstă de 18 ani la momentul altercației. A fost nevoie de intervenția mascaților.

 

Soare și-a luat la pumni fostul angajat

 

În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, procurorul de caz arată cum s-a produs totul și cine se face vinovat. Deși au fost indicate, cel puțin în primă fază, mai multe persoane care au comis fapte agresive, în final în lista acuzaților a rămas doar interlopul Soare, alți doi acoliți de-ai săi reușind să dispară înainte de sosirea polițiștilor. Nici martorii nu au spus prea multe, majoritatea declarând că nu au văzut chiar tot ce s-a întâmplat.

Procurorul l-a trimis în fața instanței pe inculpatul Soare Marian Dănuț cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, fapte prevăzute și pedepsite de Codul Penal. Potrivit anchetatorilor, la data de 9 ianuarie 2018, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a fost înregistrat dosarul penal urmare procesului verbal de sesizare din oficiu întocmit de organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila - Serviciul de Investigații Criminale. În ziua respectivă, în incinta restaurantului “Reset Irish Pub” situat pe Calea Călărașilor din municipiul Brăila a avut loc o altercație între persoana vătămată M.G. (n.r. - Mazochi Georgian, după cum se arată pe site-ul instanței) și numiții Soare Marian Dănuț, H.I.E. și I.S. Victima a sesizat că a fost agresată fizic de Soare, care i-a aplicat două lovituri cu pumnul în zona feței, dar și de alți doi martori. Unul dintre aceștia l-ar fi amenințat cu un cuțit. Persoana agresată a mai arătat că, în ziua anterioară, adică pe 8 ianuarie 2018, a primit amenințări cu acte de violență prin intermediul unui mesaj audio transmis prin aplicația Facebook Messenger de la un angajat al interlopului Soare, la Clubul “Melody”.

Potrivit procurorului de caz, în perioada anilor 2012 - 2013, persoana vătămată M.G. a lucrat ca supraveghetor săli de mese într-un club din Brăila, context în care i-a cunoscut pe Soare Marian Dănuț, plus alți apropiați ai acestuia. După închiderea clubului respectiv, victima a rămas în relații bune cu un brăilean care l-a angajat apoi la o sală de fitness. “În urma anchetei s-a stabilit că, în perioada 2014 - martie 2017, M.G. a fost angajat ca instructor de fitness la o sală din municipiu, unde veneau și Soare Marian Dănuț și apropiați ai acestuia. După cum a spus partea vătămată, Soare Marian Dănuț ar fi încercat să îl atragă pe M.G. în desfășurarea unor activități ilegale, lucru pe care persoana vătămată le-a refuzat. Acesta a fost motivul pentru care M.G. a renunțat să mai lucreze în acea sală de sport”, au stabilit anchetatorii.

În data de 9 ianuarie 2018, în jurul orei 18.00, persoana vătămată a plecat de la domiciliu pentru a se plimba pe Faleză și a fost invitat de un amic la Restaurantul “Reset Irish Pub”. Aici, victima s-a întâlnit cu alți amici și s-au așezat cu toții la o masă, numai că avea să urmeze o întâlnire surpriză.

Procurorul arată că, în același restaurant, dar la o altă masă, aflată la câțiva metri de cea unde era persoana vătămată, se afla chiar inculpatul Soare Marian Dănuț, însoțit de alte persoane.

 

“Să se ridice și să iasă afară imediat, că dacă nu, îl omoară cu bătaia!”

 

Audiată în cauză, persoana vătămată a declarat în fața procurorului că, după ce s-a așezat la masa din localul de pe Calea Călărașilor, a comandat ospătarului un fresh. Acesta a revenit la scurt timp la masa sa și i-a transmis un mesaj din partea lui Marian Dănuț Soare, respectiv “să se ridice și să iasă afară imediat, că dacă nu, îl omoară cu bătaie”. Tânărul se temea că va păți ceva rău, dacă iese afară din local, întrucât acolo nu erau camere de supraveghere. El a preferat să rămână în interiorul restaurantului, indiferent de consecințe. După cum se arată în rechizitoriul parchetului, nu a durat prea mult și la masă au venit în scurt timp doi tineri, iar apoi a apărut lângă cei doi suspecți și inculpatul Marian Dănuț Soare. “Acesta l-a apucat pe M.G. de geacă, l-a lovit de două ori cu pumnul în zona feței și l-a prins cu putere de gât, spunându-i că îl omoară. Persoana vătămată a afirmat că și suspectul H.I. a lovit-o cu pumnul în zona spatelui, în timp ce Soare Marian Dănuț o ținea de brațe ca să nu riposteze, moment în care victima a observat cum suspectul I.S. a scos un cuțit de la brâu, cu lama de 15 cm, cuțit pe care i l-a pus persoanei vătămate în zona abdomenului, zicându-i că nu îi este frică de pușcărie”, arată anchetatorii.  În scurt timp, I.S. ar fi aruncat cuțitul spre perete pentru a-l ascunde, ieșind apoi din local. Bărbatul agresat a încercat să scape din strânsoarea inculpatului Soare Marian Dănuț și a scos telefonul mobil pentru a suna la poliție. După cum a spus tot partea vătămată, suspectul I.S. a venit și i-a spus să aibă grijă ce declară la poliție, pentru că altfel va fi bătut sau tăiat cu cuțitul. La scurt timp, la fața locului au venit mai multe echipaje de poliție, însă cei doi suspecți care erau din gruparea lui Soare nu mai erau acolo. Un martor a sunat la numărul de urgență 112, echipajele de poliție deplasându-se în zonă pentru a discuta cu cei prezenți.

Clienții aflați la restaurant au spus anchetatorilor că l-au văzut pe Marian Dănuț Soare când l-a lovit pe M.G. și l-a strâns de gât. A mai fost audiat și ospătarul de la local, acesta confirmând faptul că Marian Dănuț Soare i-a cerut să îi transmită un mesaj părții vătămate, și anume “roagă-l frumos să părăsească restaurantul cât stau eu la masă”. El a transmis mesajul, însă a spus că nu a observat ce s-a mai întâmplat după aceea, asta pentru că era ocupat cu servirea clienților. 

 

Cuțite găsite în local, aruncate pe jos

 

Tânărul agresat a ajuns la spital și apoi și-a scos certificat medico-legal, în care se arăta că “acesta a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire activă, cu corp dur, leziunile constatate putând data din 09.01.2018 și au necesitat 10 - 12 zile de îngrijiri medicale”. Personalul medical de la UPU a stabilit că pacientul prezenta durere în zona maxilarului inferior și mandibulă, prin agresiune, și durere torace posterior. După cum se arată în actul Parchetului, față de victimă s-a pus diagnosticul de “traumatism cranio-facial prin agresiune”.

Când au ajuns la fața locului, echipajele de poliție au identificat mai multe obiecte care se aflau în incinta restaurantului, pe pervazul ferestrei din dreptul mesei la care a stat inculpatul, suspecții și martorii care îi însoțeau. Mai exact, după cum arată procurorul, era vorba despre: 2 cuțite cu lungime de 30 cm, lama de 18 cm, mâner din lemn și prevăzute cu teacă; un briceag cu lungimea de 33 cm cu lama rabatabilă de 15 cm; un briceag de 25 cm cu lama în lungime de 11 cm; un briceag de 22 cm cu lama de 9 cm; un briceag cu lungimea de 27 cm cu lama de 12 cm; un baston metalic telescopic cu lungimea de 60 cm.

Aceste bunuri au fost ridicate de organele de cercetare penală și introduse în camera de corpuri delicte de la IPJ Brăila.

Cu privire la aceste arme albe, atât inculpatul Soare Marian Dănuț, cât și suspecții, au spus că nu le aparțin. Martorii audiați în cauză au spus că nu au observat cine a purtat aceste obiecte. Astfel că nu au existat probe care să arate clar cui aparțineau cuțitele, mai ales că, surprinzător, nimeni nu văzuse nimic. Și totuși arsenalul de cuțite a fost găsit în local. “La momentul flagrantului efectuat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, niciunul dintre suspecți nu avea cuțit asupra sa, armele fiind găsite aruncate după un calorifer din local. De adăugat că, din cauza unui stâlp de susținere al localului, care se afla pe direcția de acțiune a camerei de supraveghere, nu s-a putut observa care au fost persoanele care au ascuns obiectele în spatele caloriferului, în imediata apropiere a mesei unde a stat inculpatul cu prietenii săi”, au arătat organele de anchetă.

Evident că suspecții au spus că respectivele cuțite nu le aparțineau. Nici aspectul că suspectul I.S. ar fi purtat asupra sa un cuțit cu care l-a amenințat pe reclamant nu s-a confirmat, declarația persoanei vătămate neputând fi coroborată cu alt mijloc de probă. În final, singurul trimis în fața instanței a fost interlopul Marian Dănuț Soare. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Brăila, termenul de judecată fiind stabilit pentru luna septembrie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro