Mergi la conţinutul principal

Atacul de la Brăila Mall, la limita unui atentat terorist

* asta au apreciat judecătorii Tribunalului Brăila, după ce au aflat că Marius Valentin Parfenie și-ar fi planificat întreaga activitate infracțională cu ceva timp înainte de ziua de duminică * planul său era să omoare cât mai mulți români, pentru că „nu erau ca oamenii din Suedia”, așa cum am primit informații de la Biroul de Presă al Tribunalului Brăila

 

Detalii șocante ies la iveală în ceea ce privește incidentul grav de la mall, din 11 noiembrie. Tânărul Marius Valentin Parfenie și-ar fi propus să ucidă cât mai multe persoane cu putință, chiar ar fi scris bilete în acest sens, anterior zilei de duminică. A consumat alcool și, probabil, și substanțe interzise, pentru a prinde curaj să „verse sânge”, după care s-a înarmat cu un cuțit. Planul său a fost să omoare cât mai mulți oameni, iar la final să se sinucidă. Putem spune că, din fericire, planul său a eșuat datorită stâlpului în care s-a oprit mașina, iar oameni cu spirit civic au intervenit prompt și la timp pentru a-l opri din „pofta” de a omorî cât mai multe persoane. Judecătorii au apreciat că acest incident este la limita unui atentat terorist, în condițiile în care tânărul și-ar fi planificat întreaga activitate infracțională.

„Acţiunile au avut menirea a atrage atenţia asupra unui aspect, a unei idei, în general unei idei extremiste/radicale, ori pentru a schimba ceva în ordinea unei societăţi, inclusiv în deciziile din domeniul politic, toate acestea fiind prevăzute expres de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, iar în cazul de faţă, scopul final şi declarat chiar de inculpat, al acţiunilor sale a fost acela de a extermina cât mai mulţi români, care nu se circumscriu ideii sale de calitate umană, aşa cum inculpatul a văzut că sunt oamenii în Suedia, de exemplu (acolo unde ar fi lucrat conform propriilor declaraţii), inculpatul declarând la momentul prinderii sale de către cetăţeni, «trebuie să curgă sânge în ţara asta», «sunt un terorist» etc., relevante fiind sub acest aspect şi ideile radicale pe care inculpatul le-a expus în biletele scrise olograf chiar de către el şi care se află la dosarul cauzei”, a precizat Georgiana Streche, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila.

Vom reveni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro