Mergi la conţinutul principal
INML Iaşi a transmis rezultatul probelor de sânge:

Atacatorul de la Mall nu era drogat!

procurorul criminalist din cadrul Parchetului de la Tribunalul Brăila a primit rezultatul probelor de sânge prelevate de la Marius Valentin Parfenie, care au fost analizate în scopul identificării urmelor de drog • verdictul a fost clar: nu consumase nicio substanţă interzisă, deci NU drogurile l-au determinat pe Parfenie să comită atentatul din zona parcării Mall •  se aşteaptă acum rezultatul expertizei psihiatrice de la Bucureşti • între timp, inculpatul Parfenie a revenit în Arestul IPJ Brăila

 

Incredibil dar adevărat! Atacatorul de la Mall, Marius Valentin Parfenie, nu a comis oribila faptă pe fondul consumului de droguri. Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) Iaşi a transmis rezultatul analizei probelor de sânge prelevate de la inculpat către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila. Parfenie nu consumase droguri! Asta au stabilit specialiştii. Este adevărat că a reieşit un rezultat al alcoolemiei din sânge ceva mai mare, de 1,25 grame la mie, însă este greu de crezut că de la alcool o persoană poate ajunge să comită un dezastru. Procurorul de caz aşteaptă acum rezultatul  expertizei psihiatrice de la Bucureşti.

Între timp, inculpatul Marius Valentin Parfenie s-a întors de la Penitenciarul Jilava, la sfârşitul săptămânii trecute el fiind reîncarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Au trecut deja două luni de la incidentul violent care s-a soldat cu 10 victime. În ziua de 11 noiembrie, tânărul de 20 de ani a intrat cu maşina în brăilenii aflaţi în parcarea Mall, după ce, anterior, l-a înjunghiat pe vânzătorul unui autoturism şi apoi a lovit intenţionat pe şoseaua de Centură doi bărbaţi, angajaţi “Braicar”. Inculpatul Marius Valentin Parfenie a fost imobilizat de câţiva bărbaţi, el fiind apoi preluat de poliţişti şi acuzat de infracţiunile de tentativă de omor şi tâlhărie. La data de 12 noiembrie, judecătorii Tribunalului Brăila au dispus arestarea preventivă, inculpatul fiind dus în Arestul IPJ Brăila. Măsura a fost ulterior prelungită, ultima prelungire fiind dispusă de Tribunalul Brăila la data de 8 ianuarie. Parfenie şi-a petrecut sărbătorile la Penitenciarul Jilava, întrucât la data de 20 noiembrie el a fost condus de poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila la Penitenciarul spital din Bucureşti, după ce procurorul a dispus efectuarea unei expertize psihiatrice la Institutul Naţional de Medicină legală (INML) “Dr. Mina Minovici” Bucureşti.

Ancheta în acest caz este încă în curs, procurorul criminalist urmând să stabilească, după primirea concluziilor examinării psihiatrice, ce l-a determinat pe Parfenie să comită această faptă violentă. La acest moment, consumul de droguri a ieşit din listă.

 

Mesajul lui Parfenie: “Trebuie să curgă sânge în ţara asta”

Din biletele scrise de inculpat şi care au fost descoperite în urma percheziţiei la domiciliul lui Parfenie ar putea fi trase nişte concluzii. După cum v-am informat, în cele câteva rânduri puse pe hârtie, Parfenie spunea că el este rus născut în România (tânărul fiind lipovean) şi avea o problemă faţă de ţara în care s-a născut, fiind deprimat  de societatea românească. I-a numit “nesimţiţi” pe români, spunând că aceştia îşi bat joc de propria ţară şi nu fac nimic pentru a schimba ceva. Parfenie mai spunea şi că românii au ajuns să aibă nevoie de mici comunităţi - referindu-se probabil şi la cea din care el face parte - “care să îi mişte din loc pe proşti” şi că va urma “o zi istorică pentru România”. Inculpatul a ţinut să explice că ceea ce va face nu este un act terorist, ci este “patriotism şi iubire faţă de ţară”. Oricum, după atacul de la Mall, individul, care a fost pus la pământ de câţiva oameni, a strigat: “Trebuie să curgă sânge în ţara asta....îţi plâng copiii, băi!”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro