Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacatorii lui Corbu au fost trimisi in judecata

La mai putin de o luna de la incidentul care a rascolit orasul, semanind groaza taman in zona rezidentiala, Parchetul Braila a reusit sa definitiveze cercetarile si sa-i dea pe mina judecatorilor pe membrii "comandoului" care i-a pus pe fuga pe oamenii lui Corbu si i-au distrus acestuia autoturismul de 100.000 de euro, in semn de razbunare. Costel Laurentiu Marian, zis "Nae", 24 de ani, Valentin Marius Frecea, 28 de ani, Fred Narcis Sacalean, zis "Gaspar", 29 de ani, Sorin Lazar, zis "Urecheatu", 20 de ani si Ionut Alexandru Dragomir, 17 ani, vor fi judecati pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Alte acuzatii puse pe seama inculpatilor: lovire (Frecea), port ilegal de arma (Sacalean si Frecea), distrugere (Marian) si port ilegal de arma alba (Lazar si Marian). Potrivit procurorului anchetator, "faptele inculpatilor, care au actionat coordonat si premeditat - aspect evidentiat prin aceea ca au venit impreuna, cu un autoturism, inarmati cu pistoale, arme albe si spray lacrimogen in zona in care stiau ca locuieste Corbu Stanel - au tulburat grav linistea si ordinea publica, provocind o puternica stare de teama si indignare in rindul persoanelor atacate si a locuitorilor din zona". Oamenii legii precizeaza ca motivul atacului a fost acela ca liderul gruparii din Lacu Dulce i-ar fi cerut taxa de protectie lui Valentin Frecea.

"Nu va duceti la piata, ca se bat astia ai lui Corbu!"

Scandalul s-a petrecut in seara zilei de 11 decembrie 2007, putin inainte de ora 21.00. Potrivit anchetatorilor, in acel moment, autoturismul "Audi" cu numarul de inmatriculare BR-79-FRE, in care se aflau Frecea, "Nae", "Gaspar", "Urecheatu" si Dragomir a descins in zona Pietei Mari, mai precis la intersectia 1 Decembrie 1918 - Rosiori, unde se aflau mai multi membri ai gruparii "Corbu". Frecea si Sacalean aveau asupra lor cite un pistol cu gloante de cauciuc "pe care au inceput sa le agite inspre tinerii din zona chioscurilor". Marian avea la el o maceta (sabie) lunga de 40 de centimetri, iar Lazar un spray iritant-lacrimogen. Inculpatii au inceput sa-i ameninte si sa-i injure pe cei din grupul advers, traversind strada in fuga, apoi au tras mai multe focuri de arma "la gramada". "Fugiti!" au urlat cei atacati si s-au refugiat care incotro. Atacatorii au pornit pe urmele lor. Pe strada Rosiori, Frecea si Sacalean au mai tras citeva focuri de arma, spun anchetatorii, dovada tuburile de cartus culese ulterior de politie. Ingrozit, Marcel Ionita zis "Budala" s-a refugiat in scara blocului C 3, din zona, insa a fost ajuns din urma de catre Valentin Frecea. Victima a tinut usa scarii, din interior, insa agresorul a spart geamul si l-a impuscat in zona capului si in abdomen. De altfel, "Budala" a avut nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale.
Acuzarea precizeaza: "In acest timp, Sacalean, Lazar, Marian si Dragomir au tulburat linistea si ordinea publica, urmarindu-i pe tinerii care se aflasera initial in zona intersectiei si proferind insulte si amenintari la adresa acestora. In plus, Sacalean a tras mai multe focuri de arma catre cei pe care-i urmarea, iar Marian a alergat dupa ei cu o maceta. Lazar a declarat ca a avut doar un spray lacrimogen, insa martorii (...) au confirmat ca i-a alergat purtind amenintator in mina o sabie (...) La intoarcere, inculpatii au observat parcat in zona intersectiei autoturismul Hummer H2, cu numarul de inmatriculare BR-08-HUM, despre care stiau ca apartine familiei liderului gruparii interlope rivale, Corbu Stanel. Pentru a produce efecte vizibile ale atacului si a-si impune autoritatea - specific conflictelor de tip interlop -, Marian Costel Laurentiu a distrus autoturismul, spargindu-i geamurile, intepind cauciucurile, zgiriind si avariind caroseria, farurile si stopurile. Valoarea distrugerilor este de 86.625 lei".
Autoturismul in care se aflau cei care au bagat groaza in oamenii lui Corbu a fost depistat pe Sos. Buzaului. Cu acest prilej, au fost gasite cele doua pistoale folosite de atacatori, spray-ul lacrimogen si maceta, pe care proprietarul o aruncase pe geam. Inculpatii au tinut sa precizeze ca n-au facut altceva decit sa se apere de cei din gruparea adversa. Oamenii legii nu au reusit sa-l identifice pe cel care a avariat autoturismul Audi A8 cu numarul de inmatriculare GL-81-ATO, in incidentul din 11 decembrie, astfel ca au disjuns cercetarile.
Locatarii blocului in care a fost impuscat Marius Ionita le-au declarat anchetatorilor ca au trait momente de cosmar, auzind urlete si impuscaturi si ca s-au baricadat in case de frica. Un trecator s-a ascuns sub o salcie, o vinzatoare din zona a fugit si a lasat chioscul descuiat, alta s-a baricadat sub tejghea. Taximetristii au ocolit cu grija zona de conflict, dupa ce li s-a transmis prin statie: "Nu va duceti la piata ca se bat astia ai lui Corbu!". De altfel, in dosar se precizeaza ca unul dintre taximetristii care asistase volens-nolens la incident "facuse pe el de frica". Un locatar din zona, spun anchetatorii, s-a trezit cu un necunoscut in hol "care l-a implorat sa nu-l dea afara din casa, ca este urmarit de unii care vor sa-l impuste". Zeci de apeluri au fost inregistrate atunci la Serviciul de urgenta 112. Mai trebuie spus ca sotia lui Stanel Corbu, care este proprietara "Hummerului" distrus luna trecuta in atacul de la Piata Mare, s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de un miliard de lei vechi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii