Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacati pe strada, de doua ori intr-o saptamina

Atacati cu cutite, batuti cu pumnii si cu picioarele, intr-o zona centrala a orasului, la ora 19.00, fara ca nimeni sa intervina. Este ceea ce sustin ca li s-a intimplat trei adolescenti de 16-17 ani, care au ajuns la spital, dupa ce au fost batuti a doua oara, intr-o saptamina, de aceeasi gasca. Daca prima data au scapat mai ieftin, doar cu vinatai, al doilea atac, care a avut loc la finele saptaminii trecute, a fost mai agresiv: una dintre victime a fost injunghiata cu un cutit, care s-a oprit linga coloana, iar a doua s-a ales cu capul spart. Adolescentii declara ca nu stiu cine sint agresorii, dar ca este vorba despre circa 15 persoane, cam aceleasi, in ambele atacuri. Ei mai spun ca acestia nu le-au cerut nimic, nu i-au jefuit si nici nu le-au spus de ce ii lovesc. George Vlad P., in virsta de 17 ani, care, dupa spusele sale, este chiar campion national la kick-boxing, ne-a declarat ca si prima data, si a doua, au avut senzatia ca agresorii sint organizati, pentru ca o parte i-au oprit din fata, altii le-au sarit in spate, iar alte citeva persoane urmareau ce se intimpla, de pe partea cealalta a trotuarului. Abia dupa ce au fost agresati si a doua oara, la interval de citeva zile, cei trei adolescenti s-au sperit cu adevarat. "A doua oara, noi tocmai ieseam de la agentia de pariuri sportive, de pe Calea Calarasilor, era in jurul orei 19.00, cind ne-am trezit ca ne inconjoara. Probabil ca daca au vazut ca iesim de la agentie, au crezut ca avem bani asupra noastra si au vrut sa ne jefuiasca. Au venit vreo trei din fata, alti citiva din spate, ne-au despartit unul de celalalt si au inceput sa ne loveasca cu pumnii si cu picioarele. Probabil ca au avut si cutite, in momentele acelea nu mi-am dat seama prea bine, pentru ca m-au culcat la pamint si m-au lovit. Eu m-am chircit si am incercat sa-mi protejez capul, cit am putut. Nu a intervenit nimeni, desi mai trecea lume pe strada, fiindca nu era o ora foarte tirzie. Dupa ce ne-au lasat lati pe trotuar si au plecat, m-am ridicat, i-am ajutat si pe ceilalti sa se scoale de jos si ne-am dus, singuri, la spital. Pe drum, mi-am dat seama ca sint ud pe spate si, cind am pus mina, am vazut ca este singe. Atunci mi-am dat seama ca am fost injunghiat, pentru ca, pina atunci, din cauza socului, nu am simtit taietura", ne-a spus George Vlad P.
La rindul sau, prietenul acestuia, Victor C. de 16 ani, ne-a povestit ca au fost batuti fara mila si, din cite stiu ei, chiar fara motiv: "Nu stim de ce s-au luat de noi, pentru ca nici prima oara, nici a doua, nu ne-au spus nimic, ca sa intelegem ce au cu noi. Ultima oara, ne-au atacat chiar pe Calea Calarasilor, intr-o zona circulata, si ne-au batut cu pumnii cu picioarele, iar pe George l-au taiat cu cutitul. Dupa ce ne-au culcat la pamint, in timp ce ma loveau, eu am incercat sa vad ce se intimpla cu prietenii mei, care fusesera tiriti mai intr-o parte si am vazut ca ii loveau si pe ei. Erau multi, vreo 15 persoane, si din cite mi-am putut da seama, pentru ca totul s-a intimplat foarte repede, erau cam aceeasi de data trecuta. Cind au terminat cu noi, ne-am ridicat si, cu ultimii bani, am luat un taxi, care sa ne duca la spital. Acolo, mie mi-au pus o copca, pentru ca aveam capul spart. Ar fi trebuit sa mai ramin in spital, pentru ingrijiri medicale, dar nu am vrut, am venit acasa".

"Nu se poate asa ceva, sa nu mai ai liniste, cind iti iese copilul pe strada"

Parintii adolescentilor sint extrem de speriati de ceea ce li s-a intimplat copiilor lor. Eugenia P., careia i-a fost injunghiat fiul, se declara ingrozita la gindul ca acesta ar putea fi urmarit de cei care l-au agresat: "Mie imi vin acum tot felul de ginduri. Daca i-au urmarit? Pentru ca sa ii bata de doua ori, in aceeasi saptamina, nu este un lucru curat. M-am ingrozit cind am auzit ca mi-a fost injunghiat copilul si apoi, cind am aflat de la doctori ca, de fapt, cutitul s-a oprit linga coloana vertebrala... Putea sa se intimple o nenorocire, putea sa fie mort acum si ma intreb daca cei care au facut acest lucru se vor opri aici. Cind cineva loveste cu cutitul, in plina strada, in centrul orasului, este clar ca ai de-a face cu oameni periculosi. Si nu era nici o straduta izolata, pe care sa zici ca nu trece nimeni. Astia se pare ca nu se feresc de nimeni si de nimic. Daca nu mai poti sa-ti lasi copilul sa iasa din casa, la o ora rezonabila, cum este ora 19.00, si intr-o zona circulata, centrala, atunci cum sa procedam in continuare? Sa-l tin inchis in casa?!".
Nici mama baiatului caruia i-a fost spart capul nu este mai linistita: "Am fost foarte speriata, cind am fost anuntata ca fiul meu este la spital, batut. Nici nu stiu cum am ajuns acolo. Doamne fereste, putea fi si mai rau, putea sa fie si el lovit cu cutitul. Nu se poate asa ceva, sa nu mai ai liniste, cind iti iese copilul pe strada. Am fost indrumati sa scoatem certificat medico-legal, dar nu stiu daca o vom face. Nu stiu daca ne serveste la ceva asta, el tot batut ramine. Am preferat sa nu-l las in spital, l-am luat acasa, sa am eu grija de el".
Parintii celor doi tineri inca nu au depus plingere la politie, insa baietii au fost audiati, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-au produs atacurile.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii