Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atacat cu sabii si amenintat cu pistolul, pentru 1.000 de lei

Pentru a uita de o datorie de 1.000 RON (10 milioane de lei vechi), simbata noaptea, un patron brailean a fost atacat cu bite, sabii si a fost amenintat cu pistolul de un client de-al sau.
Clientul rau-platnic I-a chemat pe omul de afaceri, promitind ca-i achita datoria, insa, la locul stabilit, in loc de bani, barbatul si cei trei prieteni care-l insoteau au fost intimpinati cu o ploaie de pietre, urmate de lovituri cu sabiile si amenintari cu pistolul.
Nicusor Nechifor ne-a declarat ca este la a doua afacere cu clientul respectiv, caruia i-a livrat doua camioane cu lemne de foc. El sustine ca i-a fost achitata contravaloarea lemnelor din primul camion, fara nici o problema, si parte din banii aferenti urmatorului transport, raminind de platit doar 10 milioane de lei. Dupa mai multe discutii pentru recuperarea banilor, Nechifor spune ca, simbata seara, a fost contactat telefonic de clientul sau, N. Patrascu, care i-a spus ca vrea sa-i achite restanta, si i-a dat intilnire in cartierul Radu Negru. "Eu m-am dus la intilnire cu masina, si eram insotit de trei prieteni. Cind am ajuns la locul stabilit, ne-am trezit ca masina a fost inconjurata de peste 20 de indivizi care au inceput sa arunce cu pietroaie, iar dupa ce au spart toate geamurile Mercedesului, au incercat sa ne loveasca si cu sabiile. M-a amenintat unul si cu pistolul, mi-a pus pistolul la timpla. Mi-a spus ca nu-mi mai da nici un ban, si mi-a distrus masina. Si noi am fugit, ce era sa facem. Daca stateam, ma omora! Nu-mi dau seama ce se intimpla, eu n-am avut niciodata discutii in contradictoriu cu acel om, nu m-am asteptat la asa ceva".

"In urma noastra, am auzit cel putin un foc de arma"

Si ceilalti barbati din masina declara ca au fost luati prin surprindere de ceea ce s-a intimplat si nu au avut timp decit sa incerce sa se adaposteasca, fiecare, cum a putut, jos, in masina, pentru a nu fi loviti de pietroaie sau, si mai rau, taiati cu sabia. "Cind am oprit la coltul strazii, unde stabilisem, nici n-am apucat sa coborim din masina: au inceput sa arunce cu pietroaie, iar dupa ce ne-au spart geamurile, parbrizul si luneta, au dat cu sabiile. Erau niste pustani de 15-16 ani, ca de-astia sint bagati in fata, si ma uitam ca sabiile erau aproape cit ei. Nici nu stiam cum sa ne pitim, in masina, sa nu ne loveasca pietroaiele. Norocul nostru a fost ca soferul nu oprise motorul si, cind si-a revenit din soc, a demarat in tromba si am scapat cu fuga. In urma noastra, am auzit si cel putin un foc de arma. Poate au fost mai multe, dar eram prea speriati sa ne dam seama exact. Nu stiam cum sa fugim mai repede de acolo", ne-a spus Viorel Androne.
"Ne-a iesit un baiat in fata, a oprit masina si au inceput sa vina peste noi pietroaiele, bitele, ala cu pistolul l-a apucat pe Nicu de git, ca-l impusca… Vreo 30 cred ca erau. Erau multi. N-am inteles nimica, ce aveau cu noi. Dadeau cu betele, dadeau cu rangile in masina, muream de frica", ne-a spus si Mihaita Petre.
Imediat dupa intimplare, Nechifor s-a prezentat cu masina facuta tandari la politie, pentru a depune plingere.
"In aceasta cauza facem cercetari, pentru stabilirea exacta a imprejurarilor in care s-a produs evenimentul si a vinovatilor" ne-a declarat, in aceeasi noapte, ag. sef adj. Aurelian Dobre, de la Politia Municipiului.
Nechifor spune ca se teme acum si pentru siguranta familiei sale, dar este hotarit sa-si recupereze banii pe marfa si contravaloarea daunelor produse masinii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii