Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi se reia Divizia C la fotbal

Dupa o lunga perioada de vacanta, astazi se reiau si partidele din cel de-al treilea esalon fotbalistic al tarii. Sezonul de primavara este important pentru toate competitoarele prin prisma faptului ca din sezonul urmator se va schimba sistemul competitional.
Cele doua echipe din judetul Braila, Petrolul Ianca si CS Faurei, pleaca la drum cu obiective diferite. Prima formatie isi doreste un succes in etapa inaugurala, iar culoarul ei comparativ cu al actualei lidere, Delta Tulcea, este mai bun astfel ca Petrolul spera sa poata relansa lupta pentru promovare.
Formatia din Faurei se afla la polul opus al clasamentului, iar obiectivul pentru acest sezon este evitarea retrogradarii.

"Vrem sa pornim cu dreptul in sezonul de primavara" declara presedintele Iancu Teodorescu in preziua derby-ului cu Delta Tulcea

Faptul ca returul s-a aminat cu o saptamina a fost benefic pentru gruparea din Ianca deoarece Petrolul s-a confruntat cu numeroase probleme de efectiv. Din cauza terenurilor dificile, o serie dintre titulari au fost nevoiti sa treaca pe la cabinetele medicale si chiar sa stea departe de gazon.
In acest moment incerti mai sint doar Bulancea si Balta care insa asteapta avizul medicului si este posibil sa evolueze totusi astazi in partida cu lidera.
Acesta este un meci foarte important pentru Petrolul si obiectivul gazdelor este acela de a cistiga pentru a pastra teoretic sanse la promovare.
In perspectiva acestui meci antrenorii Bulancea si Negoita au programat miercuri un joc de verificare pe stadionul "Stefan Vrabioru", in compania divizionarei D, Viitorul Insuratei. Petrolistii s-au impus cu 4-1, dupa ce la pauza au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Bandarica 2, Botezatu si Rosu.
"A fost un meci util pentru noi deoarece am exersat mai multe sisteme de joc pentru partida cu Delta. Tonusul jucatorilor este bun si cred ca revenirea de ultim moment a lui Bulancea si Balta ne-ar crea un moral bun si ne-ar da mai multa incredere", declara Dumitru Bulancea.
La finalul antrenamentului de joi, presedintele sectiei de fotbal, Iancu Teodorescu, parea la fel de optimist in privinta meciului de astazi: "Fotbalistii nostri par deja conectati la importanta acestui meci, fapt ce ma determina sa sper ca vom avea o prestatie buna in fata unui adversar foarte valoros. Este putin important pentru noi daca Delta s-a intarit sau nu, pe noi ne intereseaza doar jocul nostru pentru ca numai de noi depinde rezultatul partidei. Trebuie sa cistigam pentru a pasi cu dreptul in sezonul de primavara si sa urcam pe podium, acolo unde consider ca ne este locul".

"Orice punct va conta pentru noi in lupta pentru evitarea retrogradarii", considera antrenorul Iacob Carst

Astazi la ora 10.00, CS Faurei va pleca spre Fetesti pentru a disputa partida din prima etapa a returului cu Unirea Slobozia. Teoretic, faptul ca meciul se disputa pe un teren neutru deoarece terenul formatiei din Slobozia este in reparatii, constituie un atu in favoarea echipei vizitatoare.
Formatia din Faurei pleaca cu intentia de a recupera punctele pierdute pe teren propriu.
Practic, ambele formatii, nou promovate in acest esalon, nu au jucatori extrem de valorosi, iar faptul ca gazdele ocupa o pozitie mai buna cu patru locuri se datoreaza poate cumva si conjuncturii.
CS Faurei a demonstrat ca poate sa joace fotbal de calitate si sa obtina rezultate bune in deplasare, dar mai are nevoie si de putina sansa.
In lotul pregatit de Iacob Carst a aparut doar o singura noutate, Stanciu, de la Dacia Unirea. In schimb se poate vorbi de o schimbare de mentalitate in bine a jucatorilor si o mai mare omogenitate a primului unsprezece.
"Este normal sa facem tot posibilul sa obtinem macar un punct in aceasta prima deplasare pentru ca orice reusita a noastra in aceasta parte a campionatului va reprezenta un pas spre realizarea obiectivului. Programul meciurilor ne avantajeaza, asa ca doar de noi depinde daca vom reusi sau nu sa ne mentinem in Divizia C", declara antrenorul Iacob Carst.

Etapa a 14-a programeaza meciurile:
Junkers Galati - Petrolul Berca (2-2)
CSM Rm. Sarat - Abatorul Slobozia (2-0)
Oil Terminal Constanta - Hidro-Metalcord Buzau (1-0)
Aurora 23 August - Axiopolis Cernavoda (2-0)
Farul II Constanta - Politehnica Galati (0-6)
Unirea Slobozia - CS Faurei (3-0)
Petrolul Ianca - Delta Tulcea (0-2)
In paranteza sint trecute rezultatele inregistrate in tur.

Clasamentul inaintea primei etape a returului

1 Delta Tulcea 13 11 1 1 40-10 34
2 Junkers Galati 13 9 1 3 28-12 28
3 Oil Terminal Constanta 13 8 3 2 22-16 27
4 CSM Rm. Sarat 13 8 3 2 13-8 27
5 Petrolul Ianca 13 8 1 4 24-7 25
6 Politehnica Galati 13 7 1 5 22-17 22
7 Unirea Slobozia 13 6 1 6 20-23 19
8 Aurora 23 August 13 4 4 5 11-13 16
9 Petrolul Berca 13 4 3 6 17-16 15
10 Farul II Constanta 13 4 1 8 19-26 13
11 CS Faurei 13 4 1 8 13-26 13
12 Abatorul Slobozia 13 4 1 8 13-32 13
13 Hidro-Metalcord Buzau 13 3 1 9 15-28 10
14 Axiopolis Cernavoda 13 0 0 13 2-35 0
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii