Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi este hramul bisericii "Sfintul Antonie cel Mare" din Vidin

Biserica ctitorita linga fostul Stadion Progresul, purtind hramul "Sfintul Cuvios Antonie cel Mare" din cartierul Vidin - unul din cele mai noi lacase de cult ortodox din orasul nostru - isi sarbatoreste, astazi, patronul spiritual, impreuna cu enoriasii din aceasta parte a urbei. Sfinta Liturghie de hram va fi oficiata, dupa obicei, de parohul bisericii, parintele Cristian Gagu, impreuna cu alti preoti de la parohiile brailene. Parintele Gagu, impreuna cu credinciosii din Vidin, a pregatit cu acest prilej o "agapa crestina", pentru citeva sute de persoane: sarmalute, dulciuri, colaci si fructe.
Parohia "Cuviosul Antonie cel Mare" a fost intemeiata in anul 1996, insa piatra de temelie a sfintului lacas a fost pusa in ianuarie 2000, pe un loc pus la dispozitie de Primaria Braila. Prima slujba religioasa a fost tinuta la "Sfintul Antonie cel Mare" in ziua de 30 aprilie 2000, cu toate ca biserica era inca in constructie. Din septembrie acelasi an, parintele Gagu oficiaza aici Sfinta Liturghie, in fiece duminica si sarbatoare mare de peste an. Pictura ctitoriei din cartierul Vidin a fost realizata in anii 2002 - 2003, de pictorul Adrian Vartolomei.
Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" Vidin a luat nastere ca o necesitate, credinciosii din zona de nord a orasului - Brailita si Vidin - avind o singura biserica la care puteau merge, anume "Sfintul Mare Mucenic Dimitrie". Enoriasii din Vidin, impreuna cu parintele paroh Cristian Gagu, intentioneaza sa construiasca, de asemenea, aici, o clopotnita si o cantina sociala, pentru saracii din cartier. Intrucit este considerat ctitor al bisericii care-i poarta numele, fostul primar Anton Lungu participa in fiecare an la hramul sfintului lacas. De asemenea, biserica se roaga pentru Lungu, pomenindu-l in rugaciunile ei, la Sfinta Liturghie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii