Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astazi de Ziua mondiala a libertatii presei,

E nevoie de presa locala, dar aceasta are pacatele ei. O spun, cu o jumatate de gura, sau chiar la modul dur, parlamentarii locali. Unii cred ca o mai atenta documentare nu ar strica, altii acuza unii ziaristi - nu dau nume - de lipsa de profesionalism. Iata, insa, ce ar avea de reprosat presei locale unii dintre alesii nostri, astazi de Ziua mondiala a libertatii presei:
* Horia Vasioiu, deputat PD - "Mai multa obiectivitate as cere, si vorbesc acum la modul general, referindu-ma la presa locala. In plus, la unii dintre ziaristi se vede lipsa de profesionalism".
* Aurel Simionescu, senator PSD - "As reprosa presei locale faptul ca are prea putine elemente pozitive, din ce se intimpla in judet si in tara. Se merge in special pe zona negativa, atunci cind se redau elemente privind realitatea locala si nationala".
* Mihai Tudose, deputat PSD - "Greu de raspuns. Este ca si cum ar trebui sa reprosez ceva partenerului de viata civila. Pentru ca si presa este pentru noi tot un partener, si atunci cind ne cearta, si atunci cind ne lauda - asta se intimpla mai rar. Nu vreau sa dau calificative, pentru ca nu pot fi total obiectiv. Pot spune, insa, ca au fost unele cazuri in care s-a vorbit despre diverse persoane, fara a fi si acestea intrebate in legatura cu situatiile respective si au aparut unele discordante intre realitate, si ceea ce a aparut in presa. Poate ca as cere o mai mare atentie la aceste lucruri, mai ales atunci cind este vorba despre oamenii politici, pentru ca niciodata rectificarile de a doua sau a treia zi nu repara complet imaginea persoanei vizate. Un pic mai multa atentie in realizarea unor anchete de presa nu ar strica. Nu pot reprosa insa asemenea scapari ziarului Obiectiv".
* Alin Teodorecu, deputat PSD - "Ii reprosez presei locale ca nu are destul curaj sa se bata cu aceea centrala, pentru ca ar bate-o de i-ar suna apa in cap. In plus, nu face destul pentru cresterea numarului de abonati, nu de cititori. In ultimii ani, am vazut insa o tendinta care ma bucura, aceea de a deveni, din mijloace de comunicare in masa, chiar participanti activi in comunitate, prin stringeri de fonduri, ajutoare acordate sinistratilor etc".
* Dan Sabau, senator PNL - "Cu unul din ziarele locale am un proces, dar in rest, apreciez implicarea ziarului Obiectiv atit ca mod de tratare a subiectelor locale si nationale, cit si anexa pamfletelor".
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii